Blue Protocol – MMORPG från Bandai Namco kanske kommer till Europa

En jobbannons samt ett europeiskt varumärkesskydd för Blue Protocol får oss att spekulera i en västerländsk release.
Fans håller tummarna för att detta onlinerollspel når väst.

Det är sällan vi på Varvat spekulerar men när något i spelindustrin intresserar oss händer det ibland att vi tar steget ut på inofficiell mark. Den här gången gäller det Bandai Namcos onlinerollspel Blue Protocol. Spelet fick vind i seglet i somras när spelet fick uppmärksamhet av västerländska medier. Inofficiellt (på Reddit såklart) har det sagts att spelet inte är planerat för en västerländsk release, men nyligen tillkommen information säger annat.

Blue Protocol?

Men vad är då Blue Protocol? Det är ett actionfokuserat massivt onlinerollspel med animestil. Blue Protocol kör i Unreal 4 och låter spelare kämpa för sin döende värld. Tidsresor verkar vara ett fokus i äventyret och dess slutspel. Fyra spelbara klasser är utannonserade men de följer inte den heliga treenigheten utan var och en kan hela sig själva om nödvändigt.

Spelet innehåller crafting och resurshantering som är traditionellt för onlinespel och ska vara PvE-fokuserat med särskilda instanser för PvP (troligtvis i form av arenor). Spelets finansmodell är ett mysterium.

Blue Protocol är enbart utannonserat för PC och släpps troligtvis under 2020 i Japan.

Ledtrådarna

Vad är det då som får oss att våga spekulera i en västerländsk release? I december utannonserade Bandai Namco Studios i Japan en specifik jobbannons. Vad annonsen efterfrågar är en lokaliseringsdirektör som kan överse översättning och anpassning av Blue Protocol på engelska. Varför har de en ledig position på lokalisering om de inte planerar att släppa spelet på engelska?

Innan vi drar förhastade slutsatser finns det en historik av asiatiska spel som släpps med både engelsk text och engelska röster innan de når väst. Demon’s Souls är ett bra exempel och kom först ut i Asien, med engelsk översättning, 17 månader innan det kom till Europa.

Vår andra ledtråd övertygar oss dock ännu mer. Bandai Namco Studios har nämligen varumärkesskyddat Blue Protocol i både Europa och Canada. Även om detta skulle kunna vara en förebyggande åtgärd medan utgivaren undersöker spelets potential på den västerländska marknaden, tyder detta på att Bandai Namco lämnar dörren på glänt och är öppen för en västerländsk release.

De europeiska ansökningarna var registrerade i slutet av december 2019. Jobbannonsen är publicerad november 2019.

Källor: WIPO; 1, 2, 3.

Blue Protocol från Bandai Namco Studios.
Blue Protocol, Bandai Namco Studios.

Spännande onlinerollspel

Blue Protocol ligger i vår radar eftersom det genuint ser bra ut. Actionsekvenserna och animationer ser polerade ut och tillsammans med färgsprakande effekter väcker det ett jädra anamma som bara går att beskriva som hajp. Sedan är det kanske det onlinerollspel som ser mest anime ut.

Imorgon, 13 februari klockan 12:00, håller utvecklarna en direktsänd visning av spelmekaniken i Blue Protocol. Sändningen är garanterat på japanska, men det skadar aldrig att undersöka visningen närmare. Annars finns det i dag tonvis med gameplay från sommarens alfatest att titta på.

Och som vanligt rekommenderar vi att ni öronmärker Varvat och gillar oss på Facebook för de senaste spelnyheterna, Blue Protocol och annat!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.