Book of Travels – ett litet onlinerollspel från Might and Delight

Skaparna bakom Shelter och Meadow har i hemlighet jobbat på detta intressanta onlinerollspel. Kickstarter pågår just nu, släpps 2020.

Book of Travels är inte ditt vanliga onlinerollspel. Det är inte centrerat kring en level-stege eller loot jakt. I dess presentation nämns inte ens strid. Book of Travels är mer i linje med tidigare spel från Might and Delight, där stämning förmedlat av unik design bjuder in dig till dess värld. Här är du fri att utforska i din egna takt, händelser och berättelser är icke-linjära och spontana. Du kan brygga och dricka te för olika effekter samt knyta knopar för att skapa magi.

Book of Travels blev finansierat fyra timmar efter att dess Kickstarterkampanj startade och har sedan dess femdubblat summan. Kampanjen pågår fram till den 25 november.

Resan är målet

Book of Travels utspelar sig på halvön Braided Shore. Det är en gammal värld rik på kultur som precis passerat tröskeln för industrialismen och modernitet. Gamla väsen ruvar i vildmarkerna och heder genomsyrar samhället. I Book of Travels vill Might and Delight vrida på rollspelskonventionerna och lägga fokuset på rollspel och inte nummer och statistik. Spelaren formar sin karaktär med personlighetsdrag och bakgrundshistoria med vissa kännetecken som ögonfärg och stjärntecken för att göra karaktärer med djup.

Väl ute på äventyr i Braided Shore samlar karaktären kunskap om världen samt föremål och egenskaper för att överleva. En del av karaktärsutvecklingen är även att lära sig brygga teer och knyta knopar. Kommunikation och samarbete med andra spelare är också en central aspekt i Book of Travels för att överkomma hinder eller för socialt chill. Kommunikation sker enbart genom symboler och emotes, vilket är tänkt att skapa en mer inlevelsefull värld och ett trevligare kollektiv.

Händelser i Book of Travels är slumpade men ändå del av världens gemensamma historia. Allteftersom spelaren interagerar och utforskar Braided Shore visar sig en djup värld med mystiska väsen och rik historia. Book of Travels lutar dessutom mer åt den gamla skolans rollspel och håller inte spelarens hand. Istället är det upp till spelaren och kollektivet att bemästra världen och dess lagar.

En uppkopplad värd

Book of Travels ska enligt Might and Delight uppdateras regelbundet i fem år efter dess release 2020. Spelet kräver ingen prenumeration och kommer kosta cirka 300 SEK på Steam. Book of Travels är byggt på ett sätt som gör att utvecklaren kan styra över variabler så som händelseintervall, väder, egenskaper hos NPC:s, aktiveringskrav för händelser och innehåll över lag, vilket har potentialen att göra Book of Travels till en föränderlig och levande värld.

Might and Delight vill även involvera kollektivet i spelets utveckling och bjuder in backare att komma med förslag på magiska knopar, designa öar och generellt bjuda in till konversation. Sköter utvecklarna sin kommunikation kan Book of Travels mycket väl få ett hängivet och lojalt följe som befolkar Braided Shore de kommande åren. Det har i alla fall över 3 800 fans som redan stärkt projektet.

Might and Delight har inte nämnt mikrotransaktioner, men spelet kommer få en samling tilläggspaket i form av soundtrack och art book. Dessa kan också erhållas genom att backa spelet på Kickstarter. Kampanjen har även ett par exklusiva föremål för backare.

Du kan läsa mer på Book of Travels Kickstarterkampanj, eller följa utvecklingen på spelets Steam-sida.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.