Borderlands: Hela historien, del 6/7

Tales From the Borderlands (forts.)

Planen att ta sig ombord Helios var klar. Genom att scanna Vasquez ansikte kunde Rhys camouflera sig som honom, medan Fiona och Sasha klädde ut sig till Hyperionanställda. De andra tog sig tillbaka till Scooter. Med hans och Janey hjälp skulle de bygga om husbilen till ett rymdskepp. Rhys, Fiona och Sasha, tillsammans med August, Finch och Kroger bordade rymdskeppet för avresa. Scooter följde också med för att hjälpa dem ombord.

När de närmade sig Helios råkade Hendersons kropp (han som blev utblåst i rymden av Vasquez) flyga in i en av stödraketerna. Detta äventyrade hela uppdraget, så Fiona och Scooter gav sig ut för åtgärda det. De behövde lossa på stödraketerna för att inte xplodera. Fiona lyckades låsa upp och koppla loss sin stödraket, men Scooter stötte på problem. Då han inte kan komma loss bad han Fiona att koppla loss stödraketen med honom kvar på. Medan han störtade ned mot Pandora hördes ett sista ”Catch a riiiiide!” i komradion. Scooter offrade sig för att de andra skulle överleva.

Utan en annan utväg offrar Scooter sig så att de andra kan klara sig.

Väl på Helios träffade Rhys Yvette, som visade sig ha jobbat för Vasquez hela tiden. Rhys spelade rollen som Vasquez och tog sig in på dennes kontor för att hacka sig in i systemet. Han blev påkommen av Yvette, men lyckades ta sig därifrån. Efter diverse motgångar lyckades Rhys till slut ta sig till Jacks kontor. Rhys hittade den sista delen och ska till att ta sig ut från kontoret, men Jack försökte övertala Rhys att ta över Hyperion istället. Allt var bara en fälla, då Jack ville fånga Rhys och komma åt hans kropp.

Nakayama hade inte bara lyckats föra över Jacks personlighet till en AI-drive, han hade även byggt ett skelett som skulle agera ny kropp åt Jack. De behövde inte bara Jacks personlighet som fanns i Rhys huvud – De behövde även hans kropp att klä skelettet i. Detta var Jacks plan från första början. Under detta lyckades Jack ladda upp sig till Helios och blir ett med rymdstationen.

Rhys mötte upp med Fiona och Sasha. Då Jack försökte stoppa dem med alla medel skildes de åt. Rhys separerades från gruppen, medan Sasha och Fiona fortsatte med Gortysdelen.. Väl i hangaren visade det sig att Finch och Kroger tänkte lämna dem där. De ville bara ha den sista delen. August fick en tankeställare och bytte sida i sista stund. Han försökte hjälpa Sasha och Fiona, men blev skjuten. Sasha lyckades fly med August, tillsammans med Gortys och Finch på skeppet. Loader Bot och Fiona hann inte på skeppet, så de började leta efter en flyktkapsel istället. När de väl hittar en stannar Loader Bot kvar. Han behövde hitta Rhys. Fiona sköts iväg i flyktkapseln och lämnar den rämnande rymdstationen bakom sig.

Loader Bot hittade Rhys och tillsammans tog de sig till flyktkapslarna. Den enda som fanns kvar var trasig, men Loader Bot knuffade in Rhys, stängde luckan och skickade iväg honom. Det sista Rhys såg var hur Kroger, som också letade efter en flyktkapsel, sparkar ned Loader Bot och skjuter honom.

Det sista Rhys ser av Loader Bot efter att han räddat honom är hur Kroger dödar honom.

Väl nere på Pandora vaknade Rhys bland vrakdelar av Helios. Han började utforska omgivningarna och hittade Jack på en sprucken skärm. Bland vrakdelarna fanns instrumentet som Jack använde för att föra över sitt medvetande från till Helios, så han överraskade Rhys och tog sig tillbaka in i hans huvud igen. Rhys, som attackerades av Jack, slet av sin artificiella arm för att Jack inte skulle kunna kontrollera honom. Efter det tog han en glasskärva och karvade ut implantatet i huvudet. Jack började flimra och be om nåd, men Rhys fortsatte med att riva ut sitt cybernetiska öga också. Med all cybernetik borta hade inte Jack någon makt längre. Han var borta.

När Fiona tog sig ut ur sin kapsel fick hon radiosignaler från Sasha och Gortys. Vallory hade öppnat valvet och ett enormt monster hade tagit sig ut. När Fiona kom fram till de andra såg hon att Gortys blivit enorm och slogs mot vaultmonstret. Det enda sättet att bli av med vaultmonstret var genom att döda Gortys, då det var hon som drog till sig det. Det var det hon var designad för. Efter att Vallory krossats av vaultmonstret plockade Fiona upp hennes raketgevär. Med hjälp av Sasha lyckades de förstöra Gortys.

Flera månader passerade. Efter att Rhys mötte Jack för sista gången tog han sig tillbaka till Atlasbasen. Där byggde han nya implantat och en ny arm. Under sin tid där fick han plötsligt en signal som visade var Fiona var. Han gav sig av, men överrumplades av en främling som tillfångatog honom. När han vaknade till var han tillsammans med Fiona igen, även hon tillfångatagen. Tillsammans med främlingen fortsatte de sin vandring. Främlingen förhörde dem på allt som hänt. Till slut nådde de fram till en mötesplats. Efter en väntan dök Kroger upp med en banditboss. Främlingen bytte Fiona och Rhys mot banditbossen. När Kroger försökte döda Fiona överraskade främlingen honom. Han bröt nacken av honom.

När de trodde att allt var lugnt gav banditbossen signal och en varsin röd prick uppenbarade sig på Rhys, Fionas och främlingens bröstkorg. Banditbossen ändrade handsignal och alla prickar pekade plötsligt på främlingen istället. Banditbossen befriade Rhys och Fiona efter att ha bundit fast främlingen, för att sedan avslöja att han var Vaughn. Tillsammans tog de sig till den bas som Vaughn byggt upp tillsammans med andra Hyperionanställda i vraket från Helios. Väl där förhörde de främlingen, som visade sig vara Loader Bot. Efter att Helios kraschade såg han hur Fiona och Sasha dödade Gortys. Loader Bot och Gortys stod varandra väldigt nära och att se hans ”vänner” döda henne tog hårt på honom.

Efter att Vallory krossades av valvmonstret lyckades Fiona, tillsammans med Sasha, förstöra Gortys.

Efter detta letade Loader Bot igenom vraken och lyckades hitta Jacks endoskelett. Han installerade sig själv i det och skickade sedan ut signaler till Rhys och Fiona för att kunna fånga dem. Han kontaktade även Kroger för att få tag på Vaughn. Förklädnaden var för att vara säker på att de inte skulle ljuga om något, bara för att det var han.

Efter att Fiona förklarat för Loader Bot förstod han varför de behövde förstöra Gortys. Under de månader som gått hade Loader Bot samlat ihop hitta Gortys delar igen. Han ville återuppväcka sin vän igen. Tillsammans bestämde de sig för att bygga upp Gortys och konfrontera vaultmonstret igen. Men inte utan hjälp. Loader Bot hade lokaliserat olika vänner de mött på vägen för att kunna genomföra sin plan. De kontaktade Zer0, Athena, August, Janey, Felix och Cassius. Tillsammans satte de ihop en strategi för att besegra vaultmonstret.

Efter noggrann planering lät de planen skrida till verket. Alla hade sina roller – Rhys skulle motivera Gortys, en grupp skulle locka till sig vaultmonstret, Fiona och Sasha skulle ta sig in i vaultmonstret och förstöra dess teleporteringsförmåga, vilket skulle låta Vaughns grupp använda Helios moon beam för att besegra det.

Planen gick inte helt som planerat. Gortys sa åt Rhys att slåss istället, genom att agera pilot i hennes kropp. Då detta inte hjälpte tog de hjälp av Zer0, Athena, August och Loader Bot också. Gortys kunde lära sig nya attacker av sina piloter och med fyra stridserfarna sådana hade de åtminstone en chans.

Med hjälp av sina piloter kunde Gortys kämpa tillbaka mot Traveller.

Fiona och Sasha lyckades hoppa in i vaultmonstret, men möts av guardians. Tillsammans besegrade de dem och planterade bomben på kristallen. När de fick problem med detonatorn stannade Sasha kvar för att kunna utlösa bomben. Detta på bekostnad av sitt eget liv. Väl ute detonerades bomben och Vaughn kunde skjuta vaultmonstret. Det besegrades inte, men försvagades. Gortys, tillsammans med sina piloter, lyckades besegra det till slut. Efter striden hittade Rhys Sasha i spillrorna. Hon var inte död, men hade inte lång tid kvar. Som en sista önskan ville hon se vad Felix gett till henne. Fiona gav henne asken. Inuti låg en klocka med texten ”Tiden läker alla sår”. Plötsligt aktiverades klockan och Sashas liv räddades.

Med vaultmonstret besegrat började de leta igenom platsen efter loot. Rhys och Fiona sprang dock iväg mot själva portalen. När de väl kom in möttes de av en enorm kammare i eridiansk design. Framför dem såg de en trappa som ledde fram till en stor kista. De öppnade kistan tillsammans och i ett starkt ljus försvinner de båda.

När Rhys och Fiona öppnade kistan i valvet försvann de i ett starkt ljus. Ingen vet var de tog vägen.
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.