Borderlands: Hela historien, del 5/7

Tales From the Borderlands

Efter Jacks bortgång stod positionen som Hyperionpresident tom. En person vid namn Saul Henderson lyckades dock ta den rollen. Henderson var inte den enda som ville klättra på karriärsstegen. Rhys var en av den myriad anställda som jobbade på Helios. Han väntade ivrigt på ett möte med Henderson för att få sin befodran. På väg dit fick han sällskap av sina två vånner Vaughn och Yvette. De pratade om hur detta kommer göra livet lättare för dem, men saker gick inte som planerat.

När Rhys kom in på Hendersons kontor satt någon annan i hans stol. Hugo Vasquez hade oväntat tagit över rollen som president över Hyperion. Efter att Hendersons kropp flöt förbi utanför insåg Rhys att Vasquez tagit positionen med våld. Rhys gick miste om sin befordran och bestämde sig för att hämnas på Vasquez. Tillsammans med Vaughn och Yvette började de smida en plan där de skulle ta över en affär Vasquez hade nere på Pandora. Rhys och Vaughn begav sig ned till Hollowpoint för att inleda sin kupp.

Felix var en gammal bedragare som gjort karriär på att lura folk. Han och hans två adoptivdöttrar, Fiona och Sasha, hade även de en kupp planerad. De tre lurendrejarna skulle blåsa Hyperion på tio miljoner dollar genom att sälja en falsk valvnyckel till dem. Sashas pojkvän August lurades att tro att den var äkta.

Vaughn och Rhys i färd med att köpa en fejkad nyckel för tio miljoner av Sasha och August.

När Rhys och Vaughn landade på Pandora körde de till Hollowpoint. Där sprang de in i ett gäng banditer som försökte ta deras väska. De bad Yvette att skicka ned en Loader Bot för att assistera dem. Loader Bot hjälpte Rhys och Vaughn att komma undan, men efter att ha blivit överrumplad flydde Loader Bot på Rhys order.

De båda hittade fram till mötesplatsen, men hamnade i ett museum istället. Där kunde de se uppstoppade personer, bland annat Bewm, Commandant Steele och Professor Nakayama. Under en tidigare expedition med Sir Hammerlock träffade några av våra vault hunters Professor Nakayama. När han konfronterades slutade det dock ganska abrupt, då Nakayama föll ned för en lång trappa och slog ihjäl sig. Hans kropp samlades dock upp av en resande samlare vid namn Shade. När de undersökte ”statyerna” lossnade ett chip från Nakayama. Rhys och Vaughn tog det med sig. Shade dök upp och välkomnade dem till sin utställning. Efter några om och men eskorterade han Rhys och Vaughn till mötesplatsen.

Affären påbörjades, men Sasha var skeptisk till det hela. Efter att affären gick i stöpet och den falska valvnyckeln gick sönder bröt kaos ut. Genom en av reklamskyltarna kom dubstepbanditen Bossanova flygande. Han la beslag på väskan medan hans hejdukar försöker skjuta de andra. Tätt inpå Bossanova kom Zer0, en vault hunter på jakt efter dubstepbanditen. Han hugger ned alla banditer, vilket gav Sasha, Fiona, Rhys och Vaughn tillfälle att fly därifrån och lämnade August i sticket. De fyra flyr in i en husbil som körs av Felix.

När köpet gick i stöpet störtade Bossanova in, tätt följt av en gammal bekant.

Väl där konfronterades Rhys och Vaughn av de andra. De bestämde sig för att samarbeta för att få tillbaka pengarna. För att hitta dem använde sig Rhys av ID-driven som de hittade på Nakayama. Uppladdningen blev för mycket för honom och han svimmade. När han vaknade hade de andra redan hittat fram till Bossanova. De var nu vid Bossanovas bas, där det anordnades dödsrace. Priset i kvällens race var väskan med pengarna. Rhys och Sasha infiltrerade basen, medan Fiona och Vaughn tvingades ställa upp i dödsracet. Under själva racet dök Zer0 upp, men han var bara ute efter Bossanova.

Mer kaos bröt ut och väskan började flyga runt på banan. Till slut lyckades Felix fånga upp den. Det visade sig dock att Felix hade förrått Fiona och Sasha. Detta tog hårt på Fiona och Sasha. Efter racet började de fyra samla ihop det loot som tappats på banan. Under samlandet ramlade Rhys genom marken och landade i en underjordisk bas som tillhörde Atlas. Väl där hittade de två delar som hör till Gortysprojektet. När de två delarna sattes ihop projicerades en karta som ledde dem till ett valv. Medan de tittade på kartan dök det upp ett hologram av Handsome Jack. Det var dock bara Rhys som kunde se det, då det kom från den ID-drive de tog från Nakayama.

De började söka igenom rummet och hittade en terminal. Det första meddelandet kom från Athena, som just då var ute efter att mörda alla från Atlas. Efter att ha blivit förrådd av dem några år tidigare gav hon sig ut på en blodshämnd, där hon tänkte mörda alla som hade med Atlas att göra. Den andra meddelandet kom från Commander Pollux. Han varnade om Gortysprojektet och hur det inte fick komma i händerna på någon som Athena. De tog vad de kunde och begav sig därifrån i husbilen.

När de startade terminalen hittade de ett meddelande från en hämndlysten Athena.

Vasquez hade upptäckt att han blivit blåst på affären och började skicka ned moon shots mot Rhys och Vaughn. De fyra räddades dock av Loader Bot. Under resan föll Rhys av tillsammans med Vaughn. De båda möttes snart upp av Vasquez som åkt ned till Pandora för att döda dem själv. De lyckades fly tillsammans med Loader Bot och tog sig till deras destination i Hollowpoint. Fiona och Sasha tog sig hem och mötte upp med Scooter, vars hjälp de behövde för att ta sig till Old Haven.

Medan Scooter fixade till husbilen passade de på att samla ihop förnödenheter i sitt hem. Fiona hittade två presenter som Felix hade lämnat åt dem. Fiona öppnade sin och hittar en pistol. Sasha var fortfarande arg på honom och ville inte öppna sin. Fiona behöll den åt henne. Under deras letande fick de besök av två personer – Kroger och Finch. De var lakejer till banditbossen Vallory, Augusts mamma. Fiona och Sasha lyckades fly, men märker att de snart är jagade av Athena också.

Efter att slutligen ha tagit sig tillbaka till Scooter mötte de Rhys och Vaughn, som kommit fram. Tillsammans gav de sig av till Old haven för att hitta Atlas bas. Väl där lyckades de hitta den hemliga basen, men de blev överraskade av Vasquez och August. Rhys och Fiona tvingades aktivera Gortysprojektet, medan Vaughn och Sasha hölls gisslan av de andra. De aktiverade Gortys, men detta startade ett larm. Fiona skapade en distraktion som lät henne och Rhys fly djupare in i basen. Sasha och Vaughn, tillsammans med Loader Bot, utnyttjade kaoset och kämpade sig ut ur basen.

När Gortys aktiverades utlöstes Atlas attackdrönare. Fiona använde en flashbang och tillsammans med Rhys lyckades de undkomma dem.

De mötte upp varandra utanför, bara för att se att de blivit stoppade av Vallory och hennes gäng. Vasquez och August dök upp och Vasquez försökte förklara varför saker gått som de gått. Vallory hade fått det hon ville ha så hon sköt ihjäl Vasquez istället. Innan hon hann ha ihjäl de andra dök Athena upp och räddade dem. Hon berättade varför hon var där. Efter hennes andra uppdrag med Jack bestämde sig hon för att dra sig tillbaka. Hon begav sig till Hollowpoint för att leva i lugn och ro med sin flickvän Janey Springs, mekanikern från Elpis. Till Janeys förtret fortsatte dock Athena ta olika uppdrag. Ett av dessa var att skydda de två adoptivdöttrarna till Felix – Fiona och Sasha. Athena berättar om sitt kontrakt med Felix och sluter upp med gruppen.

Gortys aktiverades och visade sig vara en liten robot som kunde lokalisera Vault of the Traveller, ett valv som ständigt teleporterade mellan olika platser. Med Gortys hjälp kunde de kalla till sig valvet och komma åt dess innehåll. Tillsammans tog de sig till en forskarbas, en biodom som underhölls av Cassius, en forskare från Atlas. Efter att Cassius berättade var uppgraderingen till Gortys fanns gav de sig av. Rhys och Sasha skulle stänga av säkerhetssystemet så att Fiona och Athena kunde ta sig in och få tag på uppgraderingen. Vaughn och de två robotarna stannade med Cassius.

Efter att ha stängt ned säkerhetssystemet tog sig Rhys och Sasha tillbaka till basen. Lugnet varade inte länge förrän Vallory på nytt attackerade gruppen. Fiona och Athena blev attackerade av Brick och Mordecai, som anlitats för att ta hand om Athena. De besegrade henne och tog med sig henne därifrån. Rhys och Vaughn försökte kämpa emot Vallory, men förlorade. När de försökte köpslå om sina liv berättade Jacks hologram att han hade den sista delen på sitt kontor på Helios. Gortys bekräftade detta och gänget fick leva ett litet tag till. Tillsammans med August, Finch och Kroger började de planera hur de skulle ta sig till Helios för att få tag på den sista delen.

Vad de behövde göra härnäst var tydligt. Hur de skulle göra det var en annan sak.

Borderlands: The Pre-Sequel

Samtidigt hade Brick och Mordecai nått Sanctuary. De band upp Athena och Lilith förhörde henne på vad som hände under Athenas anställning hos Jack. Hon berättade om allt som hände på Elpis. Efter förhöret ville Lilith avrätta henne, trots protester från Brick och Mordecai. Soldaterna hann precis avfyra sina vapen då en eridian dök upp. Watcher, samma eridian som visade Zarpedon framtiden på Elpis, räddade Athenas liv genom att stoppa kulorna.

Nu är det inte läge att gräla, vault hunters. Ett krig är på väg och ni behöver alla vault hunters ni kan få tag på.

Watcher

Nästan samtidigt, på ett helt annat ställe, hade Gaige och Axton träffat Aurelia på planeten Avepta. I sin jakt på valv mötte de Lady Hammerlock, som även hon skulle avrättas för sin inblandning på Elpis. Watcher räddade även henne och tillsammans med Axton och Gaige åkte Aurelia tillbaka till Sanctuary.

Watcher dök upp igen och varnade alla om vad som väntade. De hade inte råd att göra sig av med vault hunters med ett krig runt hörnet.
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.