Dark Souls 2 andra DLC smider mer död

Crown of the Sunken King var bara uppvärmningen, den andra delen i Dark Souls II:s nedladdningsbara tilläggstriologi är en svettig resa rakt ner i mörkret. Bokstavligen. Crown of the Old Iron King bjuder på nya farliga miljöer och lika farliga monster.

Självklar men nyfunnen död

Att mista livet om och om igen och att sakta men säkert bemästra hinder och faror är själva kärnan i Souls-spelen och här är det senaste tillskottet inte barmhärtigt. Men det som gör hela resan genom Brume Tower, skådeplatsen för denna DLC, är att miljön i stort sett är vertikal. Avsatser och kanter utan reling leder allt som oftast till döden för den som inte håller huvudet kallt.

06Centralshaft_1407487735
Spring inte. Det är en lång väg ner…

Utvecklarna From Software visar åter igen vilka mästerhantverkare de är när det kommer till att bygga förrädiska scener. Tornet, som egentligen är en smedja, är fylld av krut, eld och aska. Väggar går att spränga bort, hissar tar en upp och falluckor ner. Men värst av allt, de bloddränkta avsatserna. Akta dig för dem.

I det här tillägget bjuds det på fiender med nya intressanta egenskaper som garanterat kommer att döda dig vid första mötet. En fiende kastar blixtar på avstånd och teleporterar bakom dig i närstrid. En annan dryper av lava och förhindrar den klassiska cirkulera-och-kniven-i-ryggen-taktiken. Med andra ord bjuds det på nya och fräscha sätt att hitta tillbaka till lägerelden.

Kära och onödiga återbesök

Älskar du, precis som jag, att läsa bakgrundshistorierna på föremålen i Dark Souls II kan jag med glädje säga att Crown of the Old Iron King tillfredsställer oss lore-fantaster. Att lära sig mer om karaktärer man läst om under spelets gång och sedan pussla ihop allt till en helhet är minst lika belönande som att besegra en svår boss.

09MysteriousStatue_1407487738
Är du bekant med Kung Vendricks båda riddare kan du se fram emot de sista pusselbitarna i Raimes saga.

Något som däremot är en besvikelse är den frivilliga boss som gömmer sig längst in i en gruva. Det är en ren kopia på en tidigare boss. Ingenting förutom färgen är nytt på denna relativt tråkiga boss. Visst, eländet kan bortförklaras genom dess bakgrundshistoria, men när konceptet inte utvecklats något sedan originalspelets föregångare går denna kopia inte att ursäkta.

Höjer förväntningarna

Crown of the Old Iron King är ett måste för Dark Souls-fans. Mer än så behöver jag inte säga eller förklara. Det är vad som förväntas och levererar därefter, med en kvalitet värd varenda krona.

Del ett av expansionerna var en mjuk uppvärmning och del två en svettig upplevelse med många dödsfall (haha!). Den sista delen i trilogin, Crown of the Ivory King, sägs utspela sig på snötäckta vidder och ska bjuda på helt nya svårigheter att övervinna.
Jag längtar redan!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.