Deep Rock Galactic – ett actionspel om gruvarbete i rymden – ute nu på PC och Xbox One

Deep Rock Galactic är nu ute på både Xbox One och PC efter två framgångsrika år i early access och över en miljon sålda exemplar.
Gräva guld i rymden? Skjuta monster? Yvigt skägg? Skriv upp mig!

Från svenska utgivaren Coffee Stain Studios och danska spelutvecklaren Ghost Ship Games kommer nu Deep Rock Galactic ut ur early access och in på version 1.0. Samarbetsspelet där du och tre andra mantlar rollerna som guldgrävande dvärgar i rymden har under sina två år i early access sålt över en miljon exemplar och bildat sig ett engagerat kollektiv.

Releasen av Deep Rock Galactic firar man med två kosmetiska DLC-paket, Dark Future och Megacorp.

I upptrappningen till release har Ghost Ship Games haft en tävling i vilket fans kunde bidra med egenskapade lanseringstrailers. Fans av har inte legat på latsidan och massor av klipp har skickats in. Du kan se de topp 40 bidragen här, och vinnarbidraget från Doomer nedanför.

Inom en snar framtid kan du läsa vår bergssäkra recension på Deep Rock Galactic, men just nu är vi upptagna med att bryta malm.

Deep Rock Galactic funktioner

Deep Rock Galactic är i grunden ett online co-op-spel för fyra personer, där samarbete är a och o. I värsta fall går det att spela själv med stöd av en datorstyrd liten robot. Det finns fyra distinkta roller men alla dvärgar kan gräva. Stig i nivå för att låsa upp uppgraderingar och annat trevligt, som till exempel tjocka skägg.

Såhär beskriver Ghost Ship Games sitt spel.

  • 1 till 4 spelare co-op: Jobba tillsammans som ett team och gräv, utforska samt slå er igenom massiva grottsystem fyllda med horder av dödliga fiender och värdefulla resurser. 
  • 4 unika klasser: Plöj igenom fiender som Gunner, scouta vägen och lys upp grottorna som Scout, tugga dig igenom massiv sten som Driller, eller backa upp teamet med defensiva byggnader och kanontorn som Engineer.
  • Miljöer med full förstörelse: Krossa allt omkring dig för att nå ditt mål. Det finns ingen utstakad väg, så du kan slutföra uppdraget på ditt eget sätt. Men var uppmärksam, du vill inte kliva in I en svärm av fiender oförberedd!
  • Slumpmässigt genererade nätverk av grottor: Utforska ett grottsystem som är slumpmässigt skapat av datorn, fyllt med fiender att kämpa emot och skatter att plocka. 
  • Högteknologiska prylar och vapen: Rensa upp i Hoxxes IVs grottsystem med CSRP eldkastaren och “Lead Storm”-utrustade mini gun:en, lys upp vägen med med signalljus, tackla tuff terräng med den förstärkta Power-borren och nå nya höjder med änterhakar. 

Deep Rock Galactic finns ute nu på Steam, Xbox One och Microsoft Store för cirka tre hundralappar. Nyfiken på att ta värvning och hugga sten i rymden? Läs mer på deeprockgalactic.com eller sociala medier som Twitter, Facebook, och YouTube. Alla är dessutom välkomna till Deep Rock Galactic Discord.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.