Diablo gör comeback på GOG

För fans av det första Diablo har det kommit goda nyheter. Det första äventyret i serien släpps digitalt – för första gången – via GOG. För spelare som längtar efter den initiala Diabloupplevelsen (eller inte har kvar spelet) kan få nostalgin tillfredsställd med alla sina teknikaliteter i behåll. Med 20 FPS, SVGA-grafik, möjlighet för matchmaking genom den klassiska versionen av Battlenet har GOG samarbetat för att ge spelare en uppdaterad, men bevarad, version av spelet. Uppdateringarna innefattar out-of-the-box kompabilitet för Windows 10, samt en mängd buggfixar. Spelare kommer kunna välja vilken version de vill spela från launchern.

“Vi tyckte det var synd att alla dessa ikoniska spel inte har funnits tillgängliga för våra spelare. Vi är därför väldigt glada att få samarbeta med GOG-gänget för att ge detta upprättelse.” sade Rob Bridenbecker, Vice President och Executive Producer på Blizzard Entertainment. “Det här har väntat på sig en lång tid och vi hoppas att spelare ser fram emot att hoppa in i dessa klassiska äventyr igen.”

Utöver Diablo vill Blizzard återbesöka andra titlar via GOG. Det finns just nu planer på att släppa Warcraft: Orcs & Humans och Warcraft II. Mer information om det kommer inom kort.

”Att ta sig genom de underjordiska labyrinterna i Diablo, tillsammans med Blizzard, har varit fantastiskt.” sade Oleg Klapovsky, SVP på GOG. ”Det är en personlig sak för många av oss, samt ett av de mest efterfrågade spelen i vårt community. Att ta de första stegen under Tristrams katedral, lyssnande efter vägledning från Cain the Elder – allt kommer tillbaka!”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.