DICE-veteraner startar ny svensk spelstudio

Den tidigare Creative Director på EA DICE, Lars Gustavsson, tillkännagav nyligen bildandet av en ny spelutvecklingsstudio vid namn TTK Games (Time To Kill Games). TTK Games, med ledare från spelindustrin från både DICE och DICE LA, skapar en nytt onlineshooter för den nya generationens konsoler.

TTK Games grundas med ett medvetet åtagande om innovation och kvalitet, med en studiokultur där fantastiska idéer kan komma från vilken källa som helst för att erbjuda spelare och onlinemiljöer nya oförglömliga upplevelser. det skriver studion i ett pressmeddelande.

TTK Games medgrundare är:

  • Lars Gustavsson, VD och Creative Director.En veteran inom spelbranschen med 24 års erfarenhet, som arbetade som producent på Battlefield 1942 och sedan som Creative Director för Battlefield-franchisen fram till han lämnade rollen i november 2022 för att etablera TTK Games.
  • Daniel Berlin, Senior Design Director. Berlin anslöt sig till branschen 2007 och fick erfarenhet av design genom spel som World in Conflict och Far Cry 3. Efter att ha gått med i DICE arbetade han med flera Battlefield-titlar som ledande världsdesigner och Design Director, inklusive det hyllade Battlefield 1.
  • Vidar Nygren, CTO och Technical Director. En gameplay-ingenjör sedan tonåren, anslöt sig Nygren till DICE 1996 och blev Technical Director för Battlefield-franchisen. I den rollen ledde han även utvecklingen av spelmotorn Frostbite, som nu används i flera titlar utgivna av Electronic Arts.
  • Peter Hoyles, Art Director. Hoyles anslöt sig till DICE 2003 och arbetade som Artist inom olika områden av Battlefield-franchisen, och avancerade till studions Art Director för DICE LA.

– För spelare definierar frasen ’Time to Kill’ hur en shooter känns och hur snabbt det spelas. Vi har gjort det till vårt studionamn och en del av vår studiokultur. För oss handlar termen ’TTK’ inte bara om hantverket bakom att hitta den perfekta hastigheten eller responsen i ett spel – det handlar om hur människor har sysselsatt sig med att döda tid genom spel i tusentals år.

Lars Gustavsson, Creative Director och VD

TTK Games har säkrat betydande finansiering tillsammans med kreativ frihet. Studion rekryterar nu för hybrid- och Stockholm-baserade roller från nyutexaminerade till ledande positioner inom alla discipliner.

TTK Games representanter kommer att finnas tillgängliga på Nordic Game i Malmö, Sverige från 23 till 26 mars för att träffa deltagare som är intresserade av att lära sig mer om studion och grundarnas vision.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.