Disney-skräckspelet Bye Sweet Carole ger gåshud

Under Summer Game Fest utannonserades Bye Sweet Carole, tillsammans med en väldigt övertygande, nästan lite för trolsk trailer (se sidhuvud). Spelet är en handritad berättelse som inte så lite påminner om Disney:s renässansperiod från cirka 1989–1999. Det är alltså verk som Skönheten och odjuret, Aladdin och Tarzan som främst kommer till ytan, men Bye Sweet Carole ser ut att bli så mycket mer än så.

För ett tag sedan utannonserades även en remake på kultklassikern Clock Tower, som med sin tvådimensionella, pixlade skräck kunde skrämma brallorna av spelare långt innan polygonal skräck i 3D var grejen. Bye Sweet Carole ser ut att bli ett oheligt äktenskap mellan just Skönheten och Odjuret och Clock Tower.

Snabbspola fram till årets Gamescom, och vi har nu lite gameplay att fästa vid detta fantastiska första intryck. Denna demo visades bakom lyckta dörrar och är pre-alpha (alltså extremt rudimentär), men kastar ändå lite ljus över vad vi har att vänta.

Från videobeskrivningen:

Det är tidigt 1900-tal och en ung flicka vid namn Lana Benton kastas in i ett äventyr med förtrollade trädgårdar och underliga, hotfulla varelser, manad av den fruktansvärda Mr. Kyn, eller ”Gammelhatt”. I sökandet efter svar hittar hon kvarlämnade brev från en annan flicka, Carole, som flydde från barnhemmet Bunny Hall. Ett barnhem som nu är överfyllt med kaniner och utgör portalen till världen Corolla. Lana beslutar sig för att följa Caroles fotspår och reda ut mysteriet med hennes försvinnande.

Utannonseringstrailern för Bye Sweet Carole återfinns i sidhuvudet, medan Gameplay-trailern kan ses här ovanför. Spelet är under utveckling till PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series samt PC, med släppdatum någon gång under 2024. Det utvecklas av Little Sewing Machine och ges ut av Just for Games. Ser ni fram emot det här lika mycket som undertecknad gör?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.