Hello There Games VD utsedd till ”mest innovativa VD inom europeiska spelbranschen”

Oskar Eklund, VD för Hello There Games. Foto Dan Taylor

Business Worldwide Magazine har utsett Hello There Games grundare och VD, Oskar Eklund till ”Mest innovativa VD inom den europeiska spelbranschen” i årets CEO Awards. 

Utmärkelserna syftar, enligt Business Worldwide Magazine, till att identifiera och hedra de mest respekterade företagsledarna från hela världen, i olika sektorer. Utmärkelserna fokuserar inte på ett företags framgång, som många andra gör, utan strålkastarljuset riktas mot individerna som leder dem och deras framgång. Målet är att ge värdiga ledare den uppskattning de förtjänar, samtidigt som deras exempel inspirerar andra att uppnå liknande framgång. det skriver Hello There Games i ett pressmeddelande.

Hello There Games är en dataspelsutvecklare baserad i Göteborg, Sverige. Oskar Eklund har varit en entusiastisk spelare hela sitt liv, och det, tillsammans med hans kärlek för musik, är vad som ledde honom att starta företaget.

Hans entreprenörsanda var tydlig redan från unga år. Vid 15 års ålder startade han ett DJ-företag med en skolkamrat. Han tillbringade sedan flera år inom IT-branschen, där han ansvarade för att hantera några av de första kampanjerna på internet. Detta gav honom möjlighet att söka nya sätt att engagera B2C-kunder på och det var med gamification allt började.

Ett av de första projekten teamet arbetade med var ett spel som hjälpte barn med cancer att koppla upp sig med varandra runt om i världen. Ett annat hjälpte barn med diabetes att förstå sin diagnos. Dessa två spel, tillsammans med Hello There’s samarbete med Tim Bergling (AVICII), är några av Oskars stoltaste ögonblick i karriären.

Flera av studions spel har vunnit priser, och teamet letar alltid efter innovativa sätt att engagera sin globala publik. Hello There Games arbetar i skärningen mellan spel, musik och film och har precis lanserat Invector: Rhythm Galaxy tillsammans med Warner Music Group. Spelet innehåller några av dagens största hits från musikjättar som Tiësto, PinkPantheress, Maná och ett antal andra framstående artister. Tidigare i år släppte studion Kung Fury: Street Rage Ultimate Edition baserat på filmen Kung Fury.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.