Dra på lyxig gaminghelg till Göteborg i februari

Red Bulls gaminghelg ska konkurrera ut fotbolls- och golfresorna.

Fotbollshelg i London, golfweekend i Marbella eller varför inte gaming i Göteborg? När nylanserade konceptet Red Bull GIBAWAY kör igång på Jacy’z i Göteborg i februari så står gaming och e-sport på agendan. Åk solo, med kompisgänget eller med sambon och upplev en nostalgitripp med premiumstandard.

Red Bull GIBAWAY är en ny och unik gamingupplevelse som vill locka tillbaka tillbaka den äldre målgruppen till sociala upplevelser som kretsar kring gaming och e-sport. Mellan den 16 och 18 februari kommer 150 datorplatser med den senaste utrustningen stå redo på det hotell Jacy’z (även kallad kexchokladen) i Göteborg. Under helgen blir det turneringar i Counter-Strike 2, Dota 2 och Fall Guys, men även golfträning på Jacy’z simulatorer med Emil Rosberg — tidigare VM-bronsmedaljör i Longdriving. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande.

– Att sticka iväg på kompishelg och kika fotboll eller spela golf är idag en självklarhet för många. Gamingen har saknat liknande alternativ. Red Bull GIBAWAY vill fånga en generation av gamers som vuxit upp och har ett fortsatt stort intresse för gaming och e-sport, men som också ställer högre krav på förutsättningarna, säger Tomas Lyckedal, affärschef på Black Molly Entertainment.

– Precis som när vi LAN:ade i skolans matsal för 25 år sedan, tror vi på kraften i det intima mötet i centrum — nu i en helt ny tappning. Vi har vuxit upp, då det är självklart att komforten ska finnas där. Dessutom är storleken på evenemanget begränsad för att man ska hinna ha tid för sina vänner och även lära känna nya bekantskaper, säger Lyckedal.

Förutom datorspel och golf får gästerna full tillgång till hotellets spa och gym, där organiserade träningspass kommer hållas. Dessutom gästas evenemanget av en handfull ambassadörer, bland andra den tidigare Ninjas in Pyjamas-spelaren och Counter-Strike-världsmästaren Adam “friberg” Friberg, med fler gästande profiler och ambassadörer på gång. Som en sista bonus kommer svenska Twitch-succén ESPORTSTUDION att sända majorkvalet i Counter-Strike 2 på plats från Jacy’z.

Läs mer om och köp biljett till evenemanget på gibawaygaming.com

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.