EA Play från E3 2019 – en sammanfattning

En kort sammanfattning av EA Play E3 2019 från Los Angeles.

EA var först ut med att hålla i en sändning inför E3, där huvudnumret var Star Wars Jedi: Fallen Order. Greg Miller och ett gäng handplockat från sociala medier och spelsammanhang var värdar och gjorde snabba intervjuer. Sändningen varade i över tre timmar och var packad med information. Vi har sammanfattat sändningen för dig här.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Först ut i ledet var Star Wars Jedi: Fallen Order, ett single player, storydrivet äventyrsspel från Respawn Entertainment. Spelare axlar rollen som Cal Kestis, en jedilärling som är på rymmen efter att jediordern utplånats under händelserna i Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith.

Under EA Plays E3 2019 fick vi se 15 minuter gameplay direkt från Hollywood. Under demosessionen såg vi Cal hjälpa rebeller att frita wookies på planeten Kashyyyk. Det började med att han tog sig genom en djungel med hjälp av sedvanliga akrobatiska egenskaper. Dubbelhopp, wall running, simning, klättring och plattformspussel var del av rörelseschemat.

Senare i demot fick vi vittna en hel del strid där ett stridssystem likt Souls-serien tog plats. Cal parerade och undvek attacker som såg ut att dränera diverse mätare. Jedikrafter användes för att putta, dra och stoppa fiender. Attacker och jedikrafter vävdes samman i häftiga kombinationer som gav intrycket av ett dynamiskt free form-system.

Star Wars Jedi: Fallen Order släpps den 15 november på Playstation 4, Xbox One och PC.

Star Wars JEdi: Fallen Order, Respawn Entertainment.

Apex Legends

Efter en braksuccé vid release har intresset för Apex Legends sakta dalat. Season 1 fick blandad kritik och har inte uppmuntrat spelare att återvända till Respawn Entertainments battle royal-spel. Men under EA Play E3 2019 fick vi veta hur de planerar på att locka spelare tillbaka i season 2.

Wattson, den tionde legenden i Apex Legends.

Till att börja med kommer ett nytt battle pass till season 2. Det släpps den 2 juli och heter Battle Charge, har dagliga och veckovisa utmaningar som håller även om du tar en paus, innehåller mer kosmetiska innehåll än tidigare och när du maxat ditt battle pass ska du ha tillräckligt mycket crafting material att kunna bygga ett legendariskt vapen.

Utöver det släpps en ny hjälte och ett nytt spelläge. Hjälten heter Wattson, en vetenskapskvinna med taktiska egenskaper. Hon kan sätta upp defensiva elstängsel och ett slags batteri som buffar henne och hennes lagkamrater. Det nya spelläget är ranked mode och har sex nivåer med separat matchningar baserat på vilken nivå du är på.

Spelare kan också lägga vantarna på ett nytt vapen, L-Star, en helautomatisk karbin som återvänder från Titan Fall. Vapnet får du genom ett care package, eftersom det är så mäktigt.

Battlefield V

DICE senaste krigsspel Battlefield V har omgärdats av kritik och negativ uppmärksamhet. På EA Play E3 2019 fick vi se krafttagen den svenska utvecklaren tar för att försöka vända skeppet.

Fokus ligger på flera ny kartor till multiplayer, bland annat Marita som utspelar sig över ett bergsområde vid gränsen mellan Albanien och Grekland. Kartan har många vertikala miljöer och trånga vägar vilket ska skapa intensivt kaos. Marita släpps i juli tillsammans med spelets fjärde kapitel.

Flera av de andra kartorna i kapitel fyra är trånga och lämpar sig för ”intensiva infanteristrider” som DICE själva säger. Tillsammans med de små kartorna släpps en större karta inspirerat av krigshistorien Under No Flag från kampanjen.

Slutligen får spelare i Battlefield V möjligheten att skapa privata servrar och matcher för att styra över sina upplevelser. Tjänsten kommer i september.

Senare i kapitel fem av Battlefield V släpper DICE en ny Theatre of War: Pacific. Amerikanska och japanska soldater möts åter igen på bland annat Iwo Jima. Tillägget ska återskapa känslan av de klassiska Battlefield 1942.

Konceptbild Pacific, Battlefield V, DICE.

FIFA 20

FIFA 20 introducerar ett helt nytt spelläge: Volta football, med målet att föra samman spelserien och kulturen runt gatufotboll. I Volta ska spelare kunna använda tekniker som utvecklats på gatan, där miljön används till sin fördel, för att vinna. Volta har flera husregler som styr matchens förutsättningar, till exempel antalet spelare och utan målvakt. Manliga och kvinnliga spelaravatarer kommer kunna spela tillsammans och de kan ha ett stort utbud av civila kläder att uttrycka sig med.

En ny funktion i FIFA 20 som avslöjades under EA Play E3 2019 är Football Intelligence, en sammansättning av flera mekaniska förbättringar för när spelare är på bollen, är utan bollen och bollens fysik. Funktionerna gäller för den artificiella intelligensen i laget och för bollen.

Spelare får nya verktyg som ska göra matcherna mer levande och intuitiva. Mekaniken för skott mot målet är omarbetad för att vara mer realistiska, där svårigheten på skottet avgör hur stor chans du har att göra mål. Dessutom kommer spelare kunna dribbla i sidled för att locka motståndaren och lura hen.

De mekaniska förändringarna till FIFA 20 är substantiella och du kan läsa mer på spelets hemsida.

FIFA 20 släpps den 27 september med early access via Origin Access 19 september. Kommer till Playstation 4, Xbox One och PC.

Madden NFL 20

Madden NFL är för oss i Sverige en ovanlig spelserie. De flesta har nog inte ens hört talats om det men borta i staterna är det en långt kommen spelserie. Sporten är amerikansk fotboll, något vi inte leker så mycket på skolgården. Madden NFL 20 introducerar flera nyheter, bland annat ultimate missions, en samling utmaningar som ger spelare möjligheten att vinna specifika föremål till sitt lag.

Egenskapen Escape Artist gör att spelare kan röra sig fortare.

Nytt är också spelaregenskaper kallade Superstar X-factor Abilities, egenskaper som är kraftfulla och unika för specifika spelare. Dessa är tagna från professionella spelare och har coola namn som Bazooka och Fearmonger.

Jag ska vara ärlig med er, jag kan inte mycket om fotboll, än mindre om amerikans fotboll. Termerna de kastade fram och tillbaka under sändningen gick långt över mitt huvud. Jag rekommenderar fans att istället läsa på den officiella hemsidan för Madden NFL 20.

Madden NFL 20 släpps den 14 juni till Playstation 4, Xbox One och PC.

The Sims 4

The Sims 4: Island Living.

The Sims 4 har flera expansionspaket bakom sig, nu senast Get Famous som låter spelare bli kändisar och leva ett lyxliv, med allt vad det kan innebära. Spelserien har en stabil framgång och etablerad fanbas. The Sims 4 var sist ut bland i EA Play E3 2019 och avtäckte en ny expansion: Island Living. Självklart innehåller expansionen massor av nya kläder och möbler inspirerade av hav och bad. Den nya kartan är en tropisk ö med korallrev och en aktiv vulkan.

Spelare kommer kunna göra en svit av aktiviteter som att åka vattenskoter och interagera med delfiner. Familjer kan bygga sandslott och solbadare kan bränna sig i lustiga mönster. Simmar kan jobba som bland annat badvakter och fiskare.

Island Living lyfter också miljödiskussionen med städning av stränder. Simmar kommer kunna städa upp runtom ön och göra den vackrare. Spelare som hjälper till att ta hand om ön kommer se den förändras med tiden. Spelare kan också få kontakt med förfädersandrar och andra väsen som är länkade med havet och ön. Sjöjungfru bekräftat. Du sim kan till och med vara en sjöjungfru.

Slutligen inleder EA och It Gets Better ett samarbete för att introducera könlösa toaletter, Pride-kläder och mycket mer till The Sims 4. Föremålen släpps över ett par månader från och med juni.

The Sims 4: Island Living släpps den 21 juni till PC och den 16 juli för Playstation 4 och Xbox One.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.