ED-anställd fängslad i USA – försökte smuggla ut flygmanualer

Alla som någon gång har flugit ett flygplan i DCS World vet att den ultrarealistiska simulatorn kräver mycket kunskap av spelaren. Vi som älskar att flyga är ofta minst lika fästa vid manualer och instruktionsböcker till de plan vi vill fördjupa oss i.

Nyligen fängslades en ryss anställd hos utvecklaren Eagle Dymanics i Utah efter att ha anklagats för “conspiring against the United States, smuggling and violating the Arms Export Control Act”. Oleg Mikhaylovich Tishchenko var tidigare mycket aktiv på eBay där han försökte bjuda hem instruktionsböcker till avancerade stridsflygplan, däribland A-10, F-22, F-16 och F-35.

Som rysk medborgare var det dock inte möjligt för Mikhaylovich Tishchenko att bjuda på manualerna och han tog därför hjälp av amerikanska bulvaner för att genomföra köpen. Han åtalades redan 2016, men greps under ett besök i Georgien tidigare i år då landet har utlämningsavtal med USA.

Eagle Dymanics skriver i ett uttalande på deras officiella forum att Mikhaylovich Tishchenko visserligen är anställd av företaget, men att han agerat helt på egen hand. Vidare skriver ED att alla deras produkter utvecklas med hjälp av data som är tillgänglig för allmänheten. Ett försvårande faktum kan vara att just flygplanet F-16 snart släpps till DCS World. Vi lämnar över till er att avgöra hur mycket ni tror på tillfälligheter.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

3 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.