Enormt LAN-event till Göteborg i mars

Äntligen får Göteborg sitt nya stora e-spelsevenemang. LAN- och aktivitetsområde under ett och samma tak. Hexis erbjuder gratis föreläsningar, workshops och prova-på-verksamhet, allt i samarbete med Göteborgs Stad, Prioritet Serneke Arena och Respect All Compete.

Helgen den 31 mars till 2 april slås portarna till Hexis upp, där alla är välkomna, proffs, entusiaster likväl som nyfikna nybörjare. Hexis blir Göteborg och Västsveriges största e-spelsevenemang med över 700 LAN-platser sedan Dreamhack var här 2009. För deltagarna kommer e-sportsturneringar i diverse spel utlovas, se mer nedan.  Vid sidan av det man traditionellt förknippar med LAN och e-spelsevenemang kommer Hexis även erbjuda ett aktivitetsområde med prova-på aktiviteter, spelhörnor, föreläsningar och mycket mer. det skriver organisationen Pink Orange i ett pressmeddelande.

Sovplats ingår i priset

Aktivitetsområdet kommer att vara öppet för allmänhet och deltagare och allt är helt gratis. Hexis och Respect All Compete bjuda in föräldrar och anhöriga till deltagarna såväl som den nyfikne förbipasseraren. Aktiviteterna innefattar allt från prova-på-verksamhet till spelhörnor i konsol och brädspel. Där finns också föreläsningar och möjlighet att diskutera problemen med det som spelkulturen länge har tampats med; att anonymiteten ger användarna friheten att skriva och säga vad de vill utan konsekvenser.

Evenemanget äger rum i nybyggda Prioritet Serneke Arena, där sovsalar i form av klassrum ingår i biljettpriset.

I samband med Svenska e-sportförbundets ansökan till Riksidrottsförbundet om att få e-sporten erkänd som en riktig sport så erbjuder Hexis turneringar i diverse e-sporter. Hexis har valt att satsa på att ha turneringar med schyssta priser i följande spel; CS:GO, Hearthstone, Overwatch, Rocket League och League of Legends.

En platsbiljett kostar 400kr/st och gäller hela helgen. Biljetterna distribueras via Kippu och är helt elektroniska.

54 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.