Expeditions: Viking har nått guld och släpps om några dagar

Den danska indiestudion Logic Artists har nu gått ut med att Expeditions: Viking, den efterlängtade uppföljaren till Expeditions: Conquistador från 2013, nu har nått guld. Det är alltså färdigt och redo för release. För er som väntat på spelet är den väntan snart över, då spelet släpps den 27:e April.

Med spelet ute i händerna på olika recensenter finns det omdömen att ta del av (se mitt eget lilla omdöme i slutet av artikeln).
Ali Emek, producer på Logic Artists säger att “efter två år av utveckling är vi nu redo för studions bästa release hittills. Expeditions: Viking är nu helt färdigt och teamet har lagt den sista månaden på att finslipa detaljer och ordna det som är kvar för att göra spelet minimalt ansträngande på diverse hårdvaror. Tillsammans med en stor det av communityt som hjälpt oss testa spelet kommer vi få bort väldigt många buggar och småfel.”

Creative director Jonas Waever lägger till: “Det har varit en ordentlig resa. Med den positiva feedback vi fått på vår senaste resa till PAX East och från vår stängda Beta ser vi nu fram emot att släppa spelet offentligt.”

Prislappen ligger på $29.99 vilket motsvarar ca 270 kr. Vad den svenska prislappen hamnar på återstår att se.

Deluxe Edition inkluderar en digital artbook, ett soundtrack av den prisbelönta Knut Avenstroup Haugen (Age of Conan, Lords of the Fallen), samt en Blood-Ice DLC. Deluxe-versionen kommer ligga på ca $34, vilket i svenska dubloner blir runt trehundralappen.

Den stängda betan

Vi på Varvat.se fick chans att prova på spelet, men det blev en väldigt kort vända. Av det vi hann ta del av kändes det riktigt intressant. Det är ett RTS-spel som låter dig ta rollen som sonen i en vikingafamilj, där du måste styra upp ett kaos som uppstått mellan de olika familjerna. Många vill störta dig och ta makten själva, medan andra är beredda att stå vid din sida om du leder som sig bör. Alla konspirationer ger spelet en intressant premiss och det gäller att hålla reda på vilka du försöker få på din sida och vilka som gladeligen skulle sticka ett svärd i din rygg.

Kontrollen är grundläggande då det är turbaserat, men det finns gott om förmågor och bonusar som kan hjälpa dig i striden. Det känns inte så grötigt och förvirrande som många val kan ge känslan av och det gick relativt snabbt att komma in i spelet. Under den lilla tid vi fick med spelet känns förmågorna inte överflödiga, utan gör en distinkt skillnad i striderna. Det ger även ett sug att att prova på olika tillvägagångssätt, vilket definitivt ger fler speltimmar och mer spelglädje.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.