De fem bästa sakerna från Devolver Digital: E3 2017

Nu kanske en del av er tänker att “Devolver Digital har ju valt att ta avstånd från det här! Har de sålt ut sig själva?”, men jag kan lugnt meddela att det här är bland det bästa E3 har sett på länge. De kanske inte kastar ur sig en massa AAA-spel, men underhållningsvärdet, budskapet och humorn som är så tongue-in-cheek att det gör ont i sidan är så spot on.

5: Spelen

De visade lite spel, som Ruiner och Serious Sam’s Bogus Detour, men deras presskonferens handlade verkligen inte om spelen. De kändes mer som ett element som behövdes vara med för att göra hela ståhejet trovärdigt och jag gillar det. Jag tror att de känner att E3 bara är ett glorifierat medium för att delge nyheter. Ni vet, det som vi gör nästan varje dag året om annars. Litegrann som melodifestivalen, där det skrivs musik, särskilt för evenemanget, men allt låter som radioskval iallafall. Tycka vad en vill om nyheterna eller musiken, men det är inget som känns unikt för evenemanget. Det finns såklart fler skäl till att de har tackat nej till E3, men bara det att de har deltagit och sagt sitt gör deras evenemang till det i särklass mest underhållande (och viktiga) i mängden.

4: Devolver Digital Earliest Access

Jag låter två citat tala för deras approach till det här:

…it will be a revolutionary way to hastily rush unfinished game content out to consumers.

…and then you tell me “Nina, but early access has been a powerful tool for developers and fans alike for years!” YOU tell me that with your dumb little mouth and I’ll knuckle punch you in the throat!

De lyckas även få med Suda51 på ett hörn vilket är stilpoäng så det förslår.

3: Det grafiska våldet

De saker som försiggick på scenen var helt oväntade och så fantastiskt överdrivna. Hem och Skola sitter väl och tycker att det var fruktansvärt medan de sätter kommunkaffet i halsen, men deras överdrivna tillvägagångssätt, med en massa blod och svordomar, är en frisk fläkt

 

2: Parodin av parodin

Något som stör mig på mässor som denna är hur nästan alla announcers låter som Donald Trump – de pratar en jävla massa och säger inget som egentligen betyder något, utan försöker bara få in superlativ och klyschor som “aldrig tidigare sett”, “stora, öppna världar” och liknande, som om de får betalt i provision för orden. Det lovas mycket, men jag vill faktiskt se något också. Och det får vi inte. De vet att de kan säga att det är helt häpnadsväckande, ge oss en trailer som ser ut som det mesta i samma genre och vi kommer per automatik tro på deras fläskande. Devolver driver alldeles ypperligt med den trasiga och uttjatade retorik sm dessa mässor använder. Det är svårt att inte tänka på Bethesda, som nästan öppnade med klyschor, påstår att de är ledande inom VR och har de bästa spelet. De skulle lika gärna kunna heta Trump Softworks, om retoriken fick avgöra.

1: Nina Struthers

Hon är fantastisk på ett helt fantastiskt sätt. De var aldrig på E3 utan gjorde som Nintendo och spelade in ett segment för eventet istället. Och det är helt fantastiskt. När hon inleder med att blåsa fem skott med en revolver, ladda om och stänka iväg två till, innan hon suger i sig krutröken, bara för att få tyst på publiken har hon sålt in sig själv mer än väl. För att se hela härligheten, som hittills är det i särklass bästa på E3, ta en titt på hela deras presskonferens här nedan:

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.