Fire Emblem släpps igen efter 30 år – på engelska

Den fysiska utgåvan är inte bekräftad för Europa ännu, men jag och min FOMO håller tummarna!

Det första Fire Emblem släpptes till Nintendos Famicom (japanska NES) den 20 april 1990. Det har sedan dess fått otaliga nyversioner och nyutgåvor, men i år blir första gången originalet i sin helhet når utanför Japan (åtminstone i officiell bemärkelse). Den 4 december får nämligen eShopen på Nintendo Switch originalspelet, översatt till engelska.

Titeln kommer med ett antal kvalitetsförbättringar så som att spola tillbaka till tidigare turer (som i Three Houses), snabbspolning och bokmärken (extra sparfiler). Allt kommer dessutom att bakas in i spelets gränssnitt, snarare än via extra menyer på systemnivå. Det ser rätt rent och fint ut; kika på trailern ovan!

Det här är alltså fråga om ett släpp på eShopen – inte Nintendo Switch Online. Inget pris är fastställt ännu, men en fysisk jubileumsutgåva visas upp i trailern. Själva spelet kommer dock som en nedladdningskod.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.