Nintendo Direct februari 2022 – en sammanfattning

Nintendo Direct februari 2022 har alldeles just avslutats i skrivande stund. I vanlig ordning är det en hel del nyheter att nysta genom – en lavin så vitt undertecknad anbelangar. För enkelhetens skull tar vi dem därför i ordningen de visades.

Fire Emblem Warriors: Three Houses

Warriors-serien fortsätter än, och får nu äran att fortsätta på storyn i senaste Fire Emblem-spelet, nämligen Three Houses från 2019. Precis som Hyrule Warriors: Age of Calamity gör för Breath of the Wild, verkar det som. Vi fick mest se en trailer som avslutades med släppdatumet: 26 juni i år. Warriors-spelen är ju inte kända för långa utvecklingsperioder, och det här ser inte ut att bli ett undantag.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Remaken med det bästa namnet sedan Kingdoms of Amalur Re-Reckoning. Här fick vi en mer matig trailer som går genom både nytt och gammalt – bland annat att spelet kommer ha röster. Vi fick också det spikade datumet, som efter en försening nu är fastsatt till den 8 april. Digitala förbokningar öppnade i samband med utannonseringen.

No Man’s Sky

Spelet som lyckades vända från flopp till topp i en sällan skådad historia om storhet, fall och återupprättelse. No Man’s Sky när Nintendo Switch till sommaren, med allt innehåll som hjälpt titeln till sin upprättelse på andra format.

Mario Strikers: Battle League Football

Eller bara Mario Strikers: Battle League om du bor i USA. Hur som helst den tredje delen i en väldigt uppskattad serie Mario-sportspel. Presenationen visade aggressiv gameplay och bekräftade att åtta (8!) pers kan spela på samma Switch-konsol. Det låter som 2022 års bästa spelkväll. Och vi behöver bara vänta till den 10 juni! Digitala förbokningar är uppe nu.

Splatoon 3: Salmon Run Next Wave

Splatoon får föga förvånande en tredje del i serien, och den bygger på det populära läget Salmon Run från föregående spel. Utannonseringsvideon gav lite inblick i vapen och mekaniker, men dessvärre inget närmre datum än till sommaren i år. PR-avdelningen vill gissningsvis undvika att mata sommaren med alltför många spel samtidigt.

Front Mission Remakes

Front Mission 1 och Front Mission 2 kommer att få remasters till Nintendo Switch. Just dessa två delar har inte setts på våra breddgrader förr; den senaste var DS-porten av ettan som damp ned i Nordamerika år 2007. Det är, om du frågar undertecknad, på tiden! Även dessa titlar saknar dock fast datum; ettan kommer till sommaren och tvåan (inte detsamma som Front Mission: Gun Hazard) anländer ”i framtiden”.

Disney Speedstorm

”Tja, i väntan på Mario Kart 9 som ju aldrig kommer så…” sade jag och tänkte att ett slagsmålsracingspel som är gratis att börja med kanske inte är det sämsta möjliga. Disney Speedstorm kommer ha nivåsystem med erfarenhetspoäng, stöd för att spela mot andra plattformar och säkerligen en hel del mikrotransaktioner. Men det ser kul ut, och anländer någon gång i sommar.

Star Wars: The Force Unleashed

Switchen får rätt mycket kärlek från Disney, inte minst via släpp av klassiska Star wars-spel. The Force Unleashed är det senaste att dyka upp på maskinen, och det handlar om en remaster/port av den version som kom till PS2/Wii, snarare än PS3/360. Duelläget, som tidigare var exklusivt för Wii-spelet, gör en comeback – likaså det karakteristiska viftandet med kontrollen. 2008 känns plötsligt inte så långt borta, och närmre kommer det. Den 20 april, närmare bestämt.

Assassin’s Creed: The Ezio Collection

Denna trilogi behöver ingen närmre presentation. Det kommer redan om en vecka, den 17 februari.

SD Gundam Battle Alliance

Realtidsslagsmål med flera av Gundam-seriens käraste mechs. Detta kommer lagom till seriens moderstudio, Sunrise, byter namn till (det själlösa) Bandai Namco Filmworks. Bandai Namco har ägt studion sedan 1993 och har därmed en närmre exklusiv tillgång till dess alster för spelskapande. Det har gett titlar som Robot Wars 30, och är SD Gundam Battle lika bra som det så bör det ligga på otaku-radarn.

Chrono Cross + Radical Dreamers

Den omtalade remastern av Chrono Cross händer – och den får med sig det mytomspunna Radical Dreamers. Det sistnämnda är extremt otippat med bakgrunden att skaparen själv ogillar Radical Dreamers (”i sitt ordinarie skick”), men fansen högljudda klagosång och önskemål tycks ha nått hela vägen fram. Denna efterlängtade duett kommer till oss den 7 april med namnet Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition.

Kirby and The Forgotten Land

Vi vet redan att Kirbys nästa äventyr kommer redan den 25 mars, men nu har vi fått se lite mer (och fått en digital förbokning möjlig). Det påminner inte så lite om Super Mario 3D World – en observation som talar väl om dess potentiella kvalitet. Trailern ovan visar det nya munfull-läget.

MLB The Show 2022

Om du saknat baseball-RPG på Nintendo Switch är det här spelet för dig. Hela spelet är spelbart med bara JoyCon och upp till 4 spelare på samma konsol. Det blir tillgängligt den 5 april, och är förbokningsbart för 639 kronor.

Kingdom Hearts

Som vi skrivit om tidigare så får Kingdom Hearts-fans möjligheten att spela en stor del av serien på sin Switch, men i molnversioner som kräver en stabil internatanslutning. Dessa kan köpas var för sig eller i paket (läs mer här).

Klonoa: Phantasy Reverie Series

Klonoa är en duo charmiga plattformsspel som först släpptes på PlayStation 1 och 2 respektive. En remake på ettan kom senare på Wii år 2009. Det är denna som nu släpps igen på Switch, och får sällskap av uppföljaren Klonoa 2: Lunatea’s Veil. Släppdatumet blir den 8 juli.

Portal: Companion Collection

Portal 1 och Portal 2 kommer till Nintendo Switch som ett enkelt paket senare i år. Tvåan kommer ha stöd för samarbete på delad skärm.

Live A Live

Ännu ett otippat inlägg från Square Enix, som låtit göra om ett JRPG från Super Nintendo-eran i samma stuk som Octopath Traveler. Detta 2DHD-spel heter Live A Live och verkar ha fått hela behandlingen med nya röster (fullt engelskt lokaliserade sådana!). Släppdatumet är den 22 juli.

Nintendo Switch Sports

Ännu en storsäljare till Nintendo Wii gör comeback: Wii Sports. Nu heter det Nintendo Switch Sports och omfattar både nya och gamla grenar. Det kommer dessutom ha stöd för benbandet du fick med ritt Ring Fit Adventure. För du har väl Ring Fit Adventure? (Det är ett bra spel!). Annars har du ändå chansen att få tag på ett benband i spelets fysiska utgåva (och visst kom det med något av Fitness Boxing-spelen också?). Vad som följde efter denna delen av presentationen var en lite grimasinducerande uppvisning av det nya volleybollläget, orkestrerat av Takahashi och Koizumi (ja, den Koizumi). De fick åtminstone fram poängen att spelet kommer att få gratis uppdateringar fortlöpande, och rätt stora sådana. Själva grundspelet kommer den 29 april. Mellan den 19 och 20 februari hålls en speltest för Switch Online-prenumeranter som är nyfikna och vill vara med och utvärdera online-funktionerna.

Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival

Nästa del i rytmspelsserien som fokuserar helt på japanska trummor! Förutom en charmerande glättig berättelse kommer spelet ha 76 låtar i grundspelet, med ytterligare över 400 tillgängliga vid släppet om du betalar en prenumerationsavgift. Mer detaljerad information om denna och vilka låtar det handlar om lär dyka upp närmre release senare i år.

Triangle Strategy

Årets skummaste namn på ett spel har nu ett nytt demo för nyfikna redan nu. Det täcker spelets första tre kapitel, och spardatan från det kommer att gå att överföra till det fulla spelet som släpps den 4 mars.

Cuphead: The Delicious Last Course (DLC)

Detta efterlängtade nedladdningspaket släpps den 30 juni och inkluderar nya bossar och en ny spelbar karaktär, Ms. Chalice. Dubbelhopp och svängande skott står på menyn!

Metroid Dread får gratisuppdatering

Dread Mode, där du dör på en träff, och Rookie Mode, där energikapslarna ger mer av din hälsa tillbaks, heter de två nya spellägena som Metroid Dread får nu. En senare uppdatering som lägger till ett Boss Rush-läge kommer i april.

Earthbound kommer till NSO

Nintendo Switch Online får Earthbound och Earthbound Beginnings till SNES- och NES-biblioteken respektive – redan nu! Och nu kanske fansen är tysta och nöjda ett tag innan det börjar ropas efter Mother 3 igen (det KOMMER hända en vacker dag, okej!).

Småklipp

Zombie Army 4: Dead War, släpps den 26 april

GetsuFumaDen: Undying Moon, ute nu

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles, släpps den 10 juni

LEGO Brawls släpps i juni

Two Point Campus, släpps den 17 maj

Mario Kart 8 Deluxe får DLC

I vad som är det mest oväntat nintendo (adjektiv) draget i hela presentationen, utannonserar Nintendo nya nedladdningsbara banor till Mario Kart 8 Deluxe – ett fem år gammalt spel. Och jag klagar inte. 48 (FYRTIOÅTTA!) nya banor ska tillföras i sex vågor om två kupper (åtta banor) vardera, fram till slutet av 2023. Den första ankommer den 18 mars och kommer att vara gratis för NSO-prenumeranter. Icke-prenumeranter får betala en summa motsvarande 250 kronor för samtliga 48 banor i ett så kallat Booster Course Pass.

Xenoblade Chronicles 3

Ännu en populär spelserie får sin tredje del, med tillhörande trailer och ett releasedatum till hösten: september.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.