From Softwares nya chef är Hidetaka Miyazaki

För några veckor sedan blev det känt att det japanska medieföretaget Kadokawa, som ger ut tonvis med anime och tidningar, köpt spelutvecklaren From Software, som vi alla vet skapat de älskade Souls-spelen. Kadokawa har visat ett växande intresse i spelindustrin då de nu senast agerade utgivare för Suda51:s spel Killer Is Dead och Lollipop Chainsaw.

Idag skedde uppköpet av From Software officiellt och i samband med det omstrukturerades positioner hos spelutvecklaren: Hidetaka Miyazaki, mannen bakom Demon’s Souls och Dark Souls, blev chef. Dessutom blev Masanori Takeuchi, producenten för Demon’s Souls, utnämnd till ordförande i företagsledningen.

Ungefär samtidigt som uppköpet blev känt gick det ett spännande rykte om From Softwares kommande titel, kallad Project Beast. Ryktet sade även att projektet var ett samarbete med SCE Japan Studio, vilket de samarbetade med i utvecklingen av Demon’s Souls och som ledde till att spelet blev exklusivt till PS3.

project beast
Bilden är sprungen ur ryktesspridningen om det så kallade Project Beast och är inget officiellt material.

Går vi tillbaka ännu längre i tiden vet vi att Miyazaki skapade stor uppståndelse hos fans när han lät meddela att han lämnat utvecklingen av Dark Souls II till Tomohiro Shibuya och Yui Tanimura då han skulle jobba på ett annat projekt. Lägger vi ihop två och två här blir resultatet en massa intressanta spekulationer.
Kan From Softwares kommande spel vara exklusivt för PS4 i och med ett eventuellt samarbete med Japan Studio? Kan det spelet komma att heta Beast Souls? Vilken inverkan har Miyazakis nya position på projektet? Kommer han bli tvungen att lämna över det också? Och vad kommer hända med Souls-serien nu när rättigheterna är i Kadokawas händer?

Många frågor, inga svar. Kanske vi får en ledtråd om några veckor på E3, eller i höst på Tokyo Game Show. Det ska bli spännande att följa From Softwares framtid.

Vad tror ni?

Referens: Polygon

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.