GCC14: Skaparen av Far Cry 4 Philippe Fournier

Releasen av Far Cry 4 närmar sig med stormsteg. Spelets Production Manager, Philippe Fournier, besöker i år Comic Con Gamex för att berätta om sin senaste skapelse och berätta om varför Nepal är den perfekta miljön för ett shoot-em-up-spel.

Jag börjar min intervju med att fråga Philippe Fournier vad som fick honom att välja speldesign som yrke och svaret är att han som så många andra ur sin generation tidigt fastnade framför ett 8-bits Nintendo.

– Jag besökte min farmor och farfar i Florida och de hade ett Nintendo stående. Hela familjen samlades runt det och favoritspelet blev Duck Hunt där vi tävlade mot varandra. Redan då bestämde jag mig för att blir spelutvecklare, berättar Philippe Fournier.

Philippe har varit med och utvecklat både Far Cry 3 och det lite udda spelet Far Cry 3: Blood Dragon, men det märks tydligt att han känner lite extra för just Far Cry 4. Spelet utspelar sig i den fiktiva staden Kyrat, högt uppe i Himalayas berg. Philippe Fournier och hans kollegor besökte Nepal i researchsyfte inför produktionsstarten.

– Vi ville återskapa miljöerna och framför allt det nepalesiska folket så bra det bara gick. Innevånarna i Nepal är människor med mycket traditioner och en stark tro och vi kände att det var viktigt att respektera dem och deras livsstil, resonerar Philippe Fournier.

Utvecklarna vill ge spelaren en känsla av att befinna sig i det bergiga landet.

– Vi inser att alla inte har möjlighet att åka och besöka Nepal, det är ett ganska otillgängligt land, säger Philippe. Därför vill vi skapa illusionen om att vara där. Det skall vara möjligt att bara stå och njuta av omgivningarna och insupa landskapet.

Rider runt på Dumbo

Far Cry-serien har blivit berömt för sina färgstarka bad guys och Far Cry 4 lär inte bli något undantag. Kyrats självutnämnde härskare heter Pagan Min och är en psykotiskt figur. Han kan snabbt växla i humör och kan utan problem gå från att skära halsen av en oskyldig bybo till att verka trevlig och lismande. Som spelare vet du aldrig vart du har Pagan Min och du gör bäst i att inte lita på honom.

Philippe berättar också att Far Cry 4, precis som sina föregångare är proppfullt med vilda djur, allt från stora kattdjur till söta men elaka små grävlingar. Han berättar om ett tillfälle då han i spelet tittat ut över Kyrat och helt plötsligt sett en tiger hoppa upp på hustaken och smyga sig fram till en intet ont anande vakt som snart blev kattmat. Sådana situationer går inte att förprogrammera, det är sådant som händer när spelet drivs av en väl fungerande AI-motor.

– Mitt favoritdjur är helt utan konkurrens elefanten. Den kan fungera som transportmedel i spelet och från elefantryggen är det inga problem att anfalla fiender och välta bilar. Jag kallar min elefant för Dumbo, skrattar Philippe Fournier.

FarCry4surv
Philippe Fournier på sin kära vän Dumbo.

Ubisoft Montreal har lagt mycket tid på att få till ett väl fungerande co-op-läge i Far Cry 4. Philippe berättar att man infört flera nya fordon som fungerar bra bland de höga bergen, bland annat en gyrokopter. Givetvis återvänder den av mig så älskade hang glidern. Att spela tillsammans med vänner i Far Cry 4 ger helt nya transportmöjligheter. Vad sägs till exempel om att glida ner ner i en dal med din hängglidare samtidigt som en polare står ovanpå och skjuter intet ont anande fiender?

Den 20 november släpps Far Cry 4 i Europa och Philippe Fournier ser fram emot att få tid över till sin andra stora hobby, golfen. Vad som händer nu vet han ännu inte.

– Jag vill inte låsa mig till ett projekt redan nu, men Ubisoft har mycket roligt på gång, så det lär inte bli några problem att hålla sig sysselsatt i framtiden, avslutar Philippe Fournier.

0 Delningar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.