Goldeneye 007 för våldsamt för Nintendos chef

Vi som är tillräckligt gamla minns med glädje Goldeneye 007 till Nintendo 64 som släpptes under jubel och fanfarer i slutet av 1990-talet. Spelet blev en megahit som än idag rosas som den av bästa spelen till dåtidens konsolgeneration.

Nu avslöjar spelets regissör Martin Hollis att Nintendochefen Shigeru Miyamoto var allt annat än positiv till innehållet. Han ansåg att våldet tog för mycket plats och ville tona ned den biten för ett mer familjevänligt utseende. Bland annat ville Miyamoto att Bond skulle besöka ett sjukhus efter avslutet och skaka hand med alla fiender som agenten hade haft ihjäl.

Det tog utvecklingsteamet föga notis om och fortsatte som planerat. Resten är så att säga historia.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.