Bildreportage från Bergsala

Vad passar bättre en kall januaritorsdag än ett besök hos Bergsala i Kungsbacka? Sagt och gjort. Jonas och Hampus packade in sig i bilen och tog en roadtrip till Bergsala, distributören av Nintendo-produkter i Norden. På plats möts vi upp av Patrik Johansson, PR Manager på företaget, en tjänst han haft sedan 2001. Några hälsningsfraser och en kopp kaffe senare så var det så dags för rundturen på företaget som betytt så mycket för så många i vår generation.

Företagets lokaler ligger väl synliga alldeles intill motorvägen och utanför byggnaden står den Mario-staty som blivit en kännetecken för hela Kungsbacka.  Bergsala har gjort affärer med Nintendo sedan 1981, vilket gör dem till Nintendos äldsta ännu aktiva utländska handelspartner. I den stora lobbyn har man inrett men en mängd kända och mindre kända Nintendo-produkter, allt från Samus Aran i naturlig storlek till en enorm kopia av Links mästarsvärd. Det egna museet täcker större delen av Nintendos spelhistoria, från de klassiska Game & Watch-spelen till dagens Wii U och 2DS.

En bild lär ju ska säga mer än tusen ord, men om du inte tycker det är tillräckligt så är det bara att åka till Bergsala på Marios gata 21 i Kungsbacka och kolla in de imponerande samlingarna själv. De har öppet på vardagar.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.