Google Stadia har landat – här är allt du behöver veta

En del har kallat Googles nya spelstreamingtjänst Stadia för en ”konsoldödare” och liknelsen är kanske inte helt tagen ur luften. Vi har sett samma fenomen både i när det gäller musik, film och tryckt media.

Nu har Stadia landat i Sverige och redan från dag ett stoltserar tjänsten med en rad stortitlar så som Red Dead Redemption 2 och Destiny 2: The Collection. Men även mer okända titlar, som det Stadia-unika Gylt finns med på listan över de tolv spel som finns i biblioteket från dag ett.

Med Google Stadia behöver du inte längre oroa dig för att din hårdvara inte är kraftfull nog. Har du bara tillgång till en tillräckligt snabb uppkoppling så skall du i teorin kunna streama dina spel i 4K till vilken enhet som helst. Med andra ord så kan du i praktiken spela spel som Shadow of the Tomb Raider på din mobiltelefon. Allt du behöver är en Stadia-prenumeration och en handkontroll. I dagsläget kostar en prenumeration 99 kr per månad och då ingår ett par spel i månadskostnaden. Övriga spel behöver köpas separat.

Hela listan med spel som finns tillgängliga från start hittar du här.

Det återstår att se om spelstreaming är framtiden för branschen. Oavsett hur det går så kommer alla komma ihåg att Stadia var tjänsten som gjorde streaming tillgängligt för den breda massan.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.