Han vann Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia

Den första upplagan av Skandinaviens ledande sim-racingmästerskap avgjordes den 23 november inför ett fullsatt Porsche Center Danderyd. Det blev tillslut en “overklig” seger för Mattias Stahre efter mästerlig körning i samtliga race.

– Det är overkligt och lite svårt att förstå att man vinner en sån här grej. Det är så stort pådrag, Porsche ligger bakom, det är ett stort evenemang, säger Mattias Stahre direkt efter segern. Det är svårt att fatta att man kan vinna det på något vis. Man är inte van att stå på pallen hela tiden!

I lördags samlades de tolv snabbaste förarna i Skandinaviens ledande sim-racingmästerskap, Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia. Inför ett fullsatt Porsche Center Danderyd och under ledning av motorkommentatorn Janne Blomqvist fick kvällens åskådare uppleva tät och intensiv racing i ett live-sänt final-event där det inte rådde några tvivel om vem som var bäst.

Mattias Stahre dominerade sista omgången i kval-mästerskapet och tog med sig all den farten in i finalen. Trots hård uppvaktning från regerande SM-mästaren i Virtuell Bilsport Tobias Olsson, som tog andraplatsen, och den internationellt meriterade sim-racingföraren Kimmy Larsson, som tog hem bronspokalen, blev det storslam. Stahre tog tre segrar av tre möjliga i finalens deltävlingar på virtuella upplagor av Ring Knutstorp, Gelleråsen Arena och Mantorp Park.

Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia har under året samlat totalt 2 891 sim-racingförare. Tillsammans har de genomfört mer än 30 000 track-sessions under mästerskapets gång. Allt enligt ett pressmeddelande från arrangören.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.