Nyhetsvarvet vecka 21

Nu är veckan slut och handkontrollen får vila fram till nästa helg. Vecka 21 har så klart varit precis lika händelserik som de flesta veckor i spelvärlden. Här tänkte vi sammanfatta det viktigaste.

Det tisslas och tasslas om Mid-gen

Ett mellangenerationshopp är på väg att ske för Microsoft och Sony, menar ett antal olika källor. Elektronikföretaget TCL är så övertygade om saken att de talade om förväntningar på de nya maskinerna på en konferens i Polen i veckan. De förväntningarna är 60–120 Hz i 4K-upplösning, samt stöd för någon form av 8K. Den föreslagna grafikprocessorn är den ännu osläppta AMD Radeon RX 7700 XT. Dessa prospektiva promodeller på PlayStation 5/Xbox Series X|S antas nå marknaden någon gång under 2023–2024.

TCL skjuter säkert från höften här, men med tanke på hur väl mellangenerationerna Xbox One X och PlayStation 4 Pro mottogs och gick är idén knappast osannolik. Kanske får vi veta något under E3? Eller nä, just det …

E3 2022 uteblir

E3 2022 blir inte av i år alls, vare sig fysiskt eller digitalt. 2022 tycks bli året branschen spikar locket på E3:s kista och sänker den anrika mässan mot sin sista vila, även om branschorganisationen ESA inte riktigt vågar ge nådastöten. Det betyder dock inte att sommaren kommer att fortgå helt utan mässaktiviteter värda namnet. Juni späckas av sedvanliga digitala sändningar och uppvisningar från PlayStation, Xbox, Bethesda, Netflix, och Geoff Keighleys Summer Game Fest, bland mycket mer. Har du din semester i juni kommer du med andra ord knappast sitta lottlös, utan juni är och förblir väntans tider i gamingvärlden. Och med det sagt kan spekulationerna börja på nytt.

Sony satsar mer på PC

Tydligen är PC-marknaden så lukrativ att Sony är villiga att storsatsa. Så mycket som hälften av PlayStations nysläpp kommer att nå PC och mobila plattformar innan 2025, enligt Sony Interactive Entertainment-chefen Jim Ryan.

Steget mot fler plattformar tas med det något förgiftade och kontroversiella konceptet ”live service-spel”. Med exempel som löper från totala misslyckande i stil med Anthem, till succéberättelser så som Rainbox Six Seige eller Destiny 2, är det inte konstigt att ett sådant uttalande får en att dra öronen till sig. Och på tal om Destiny 2 står Sony dessutom i färd att köpa dess utvecklare Bungie. Det mest uppenbara skälet lär vara att köpa upp kompetensen till att göra fler framgångsrika live service-spel.

Star Wars

I samband med Star Wars Celebration, ett konvent/mässa som gick av stapeln i USA tidigare i veckan, utannonserades ett flertal nyheter. De flesta gäller serier som kommer till Disney+ (Ahsoka, Tales of the Jedi, Andor, Skeleton Crew, Mandalorian säsong 3 samt Uslingarna säsong 2), men vi fick även nys om en uppföljare till Jedi: Fallen Order. Detta spel har fått namnet Jedi: Survivor och utvecklas av samma studio som dess föregångare, alltså Respawn Entertainment. Allt som allt verkar 2023 kunna bli ett riktigt bra år får oss Star Wars-fans. Fram till dess duger Obi-Wan Kenobi alldeles utmärkt i väntan, om du frågar undertecknad.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.