Här är allt från Xbox presskonferens på E3

På den mer eller mindre inofficiella första dagen på E3 var Microsoft tidiga på scenen och de delade generöst med sig av godsaker både för Xbox One som konsol och Xbox Live som tjänst. Huvudfokuset tycktes ligga på att göra det enklare för dig som spelare att spela när du vill, vart du vill samt vissa retsamma hints om nästa konsolgeneration.

För Xbox One var de mest värdefulla nyheterna följande:

 • Xbox One S: Som i praktiskt taget varje konsolgeneration innan så släpper Microsoft en mindre och mer slimmad version av sin nuvarande konsol. Denna går istället i ett vitt färgtema á la iRobot och är dessutom 40% mindre än sin äldre bror, utan att påverka prestandan nämnvärt.
 • Ny trådlös kontroll för Xbox One: Med en slimmad konsol kommer en slimmad kontroll och denna kör med Blootoothasnultning för att fungera optimalt även med din PC och surfplatta, ifall du har en kompatibel sådan.
 • Xbox Design Lab: Detta är en ny tjänst Microsoft erbjuder som tillåter dig att beställa kontroller som du själv väljer alla färger för kropp, styrspakar och knappar på. Tillhör du communityn som gillar att LAN’a med konsol men ständigt blandar ihop alla identiska kontroller, eller bara tycker om att stå ut, så är detta ett trevligt alternativ.
 • Elite Limited Edition “Gears of War 4” Controller: Detta är en unik pro-kontroll som designats i samarbete med The Coalition. Dess nötta design är skräddarsydd för att passa in i Gears of Wars mörka universum och det enda som saknas för att perfekt smälta in i miljön är en fastmonterad motorsåg.
 • “Project Scorpio”: Utöver det faktum att Microsofts senaste projekt låter som en Bondskurks plan att ta över världen så har vi inte mycket mer information än att det rör sig om en ny konsol. Den är planerad att släppas runt Jul 2017 och de lovar att det ska vara den kraftfullaste konsolen någonsin, med 6 teraflops med GPU för tungt spelande på hög nivå.

Utöver detta släppte de en del nyheter om Xbox Live, vilket bland annat tog upp dess kompabilitet med Windows 10:

 • Clubs: Detta är en bekant funktion för många på internet som nu funnit sin väg till Xbox Live. detta låter spelare skapa digitala communities för likasinnade, vilket uppskattas för den sociale spelaren.
 • Looking for Group: Även detta är en gammal funktion som nu plockats upp av Xbox, vilket låter dig samla ihop människor med några enkla knapptryck för spel. Svårt att hitta folk för att få den där envisa achievementen? Inga problem längre.
 • Arena: Detta är en turneringsplattform som enkelt låter dig samla ihop folk för eller gå med i andras tävlingar och turneringar. Hur många spel som är kompatibla med tjänsten är oklart, men Microsoft hoppas att detta ska hjälpa den potentiella e-sportsscenen, både professionellt och för nybörjare.
 • Cross-play: Denna funktionen har vi väntat på! Äntligen kommer man spelare på Xbox One kunna lira med folk från PC, förutsatt att dessa använder Windows 10. Deras mål är att alla kommande multiplayerspel kommer ha denna funktionen, men om så faktiskt blir fallet återstår att se. Spel som köps för Xbox One kommer dessutom gratis låsas upp för PC om spelaren ifråga även har Windows 10.
 • PC-spel (Win32) på Xbox Live: Med sommarens Xbox-uppdatering kommer flera PC-spel leta sig in även på denna marknaden och fler kommer läggas till varje månad.
 • Regionslåset för språk upphävs: Har du någonsin spelat ett spel och irriterat dig på den dåliga svenska översättningen? detta har länge varit ett problem man tvingats leva med, men efter massiv fan-feedback så släpper alltså Xbox Live denna spärr. Du kommer i framtiden kunna byta till vilket språk som helst förutsatt att detta stöds av tjänsten.

Mycket nytt men även en del gammalt som tidigare saknats. Det verkar onekligen som Xbox Live kommer bli bekvämare att använda och man kan ju inte låta bli att vara nyfiken på Project Scorpio.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.