Harukacon 2.0 lockade anime-älskare till Karlskrona

Mellan den 7-8 september kunde spelnördar, wapaneser och cosplayare från hela Blekinge samlas på Chapmanskolan i Karlskrona för att besöka Harukacon 2.0, ett konvent med temat östasiatisk populärkultur. Konventet är någorlunda unikt för trakten och har organiserats av föreningen Blekinge Konventare som består av 8 medlemmar och har varit aktiva sedan 2011.

“Vi hade hoppats på 150-200 besökare” säger Stina Hinderson, ordförande för Blekinge Konventare. Men totalt fick konventet över 250 besökare, alla med sin egen anledning till att vara där. Under konventet hölls bland annat tävlingar för bäst cosplay, en karaoketävling (karaoke är som bekant väldigt populärt i Asien) och diverse turneringar i TV-spel.

I spelrummet fanns en rad TV-apparater och en stor mängd spelkonsoler med allt från NES, N64, Wii, Wii U, PS3, GameCube, PS2, 360, olika handhållna konsoler och diverse mer eller mindre obskyra spelmaskiner som jag aldrig sett förut. Turneringar hölls för huvudsakligen Tekken 6 och Super Smash Brawl, där priserna har varierat mellan mario-relaterade pins att sätta på väskan och en bok om Zombie U.

Åldersgruppen bland besökare har varit mellan 13-20 år med tonårstjejer i utbroderade japanska klänningar och killar utklädda till allt mellan Jokern och Super Mario. Om allt går som planerat kommer Harukacon att återupprepas nästa år, så håll utkik, alla ni spelnördar och manganissar i Blekinge-området.

Foto: Anneli Andersson från Pearlyshot.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.