Hatta rundor i Chapeau, ett partyspel där du är en hatt

Hatters gonna hatt

Chapeau är ett partyspel för upp till fyra spelare där ni spelar som hattar. Det gäller att flyga, studsa och segla mot segern, antingen i samarbete eller i hattgemäng.

Fokusen i Chapeau är på flerspelarkomponenten, men här finns även spellägen för den ensamme, i vilket man kan låsa upp fler hattar och banor. Alla hattar har olika stats och kan dessutom använda en mängd olika föremål för att nå sitt mål: hundar, jetpacks, sköldar – hattrick så det står härliga till.

Bakom Chapeau står den österrikiska utvecklaren Salt Castle Studio. Spelet släpps på Nintendo Switch och PC i dag den 31 mars. Förutom 4 spelare på samma skärm stödjer PC-versionen dessutom Steam Remote Play. Detta innebär att du kan spela med (eller mot) dina vänner online – utan att de behöver äga spelet.


En släpptrailer för Chapeau finns i sidhuvudet. Spelet kostar 14,99 euro på Steam och 149 kronor i svenska eShopen på Nintendo Switch. För tidiga köpare finns just nu en rabatt på 15 % som gäller fram till och med den 6 april.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.