Heroes of the Storm presenterar 2.0 – och den nya hjälten

Igår streamade Blizzard på Twitch och visade upp det efterlängtade 2.0-versionen av Heroes of the Storm. Och vi blev inte besvikna. Med en redesign som ger spelet otroligt mycket nytt blir det nästan en helt ny upplevelse och det år många som har väntat på detta. Nu är den här.

Heroes of the Storm…jag menar Loot

I den nya versionen kommer spelare kunna få loot boxes, precis som i deras senaste titel Overwatch. Tidigare var spelare tvungen att köpa skins, karaktärer, mounts och liknande med in-game valuta eller för riktiga pengar. Nu har de förändrat det och designat om det mer i stil med Overwatch. Din personliga level toppade på 40, vilket nu är borttaget. Leveltaket är helt borta. De har även slagit ihop hjältarnas levelsystem med det profilbundna och, som det verkar, räknas ett genomsnitt ut. När du går upp i level kommer du få en lootbox, där du kan få allt från spelet, inklusive de nya sakerna som är sprays och fanor. Du kan alltså få allt som du var tvungen att köpa tidigare, inklusive karaktärer, i en låda. Du kan fortfarande köpa hjältar och föremål, men det är inte längre det enda sättet.

Hanamura

En ny karta gör entré och vi får bekanta oss ytterligare med bröderna Shimadas hemstad Hanamura. På den Overwatch-inspirerade kartan kommer vardera team pusha en payload, som har samma mekanik som i Overwatch, där spelare dels kan flytta fram sin egen, men även avbryta proceduren för motståndarna, samt knuffa tillbaka den. Den som först knuffat fram sju stycken payloads vinner, då varje payload är värt ett skott på basen, som har sju träffar totalt. Du kan boosta skadan genom att förstöra fiendetorn också, vilket gör det här till en av de mest strategiska kartorna i spelet. För att se mer av kartan och spelreglerna kan ni ta en titt på en video här.

Hana Song ger sig in i leken

Deras senaste hjälte visades upp i en animerat kortfilm (som ni kan se här ovan) där vi får se Genji och damen ifråga slåss mot Diablo, inne i dojon. Videon visar upp den bekanta kartan, med porten till Point A, med den stora klockan, och innergården innan Point B. Med episk musik är det svårt att inte få gåshud när en ser det, för är det något Blizzard är bra på, förutom fansupport, speldesign, musik, karaktärer och evenemang, så är det kortfilmer. De har släppt helt fantastiska trailers till WoW, vi har sett gripande och extremt coola videos till Overwatch och Heroes of the Storm är inte annorlunda.

Nexus Challenge – Fyra veckor av godis

Under kommande Nexus Challenge kommer spelare få klara av olika uppdrag varje vecka, som i sin tur ger fina belöningar. Dessa belöningar kan gälla både i Heroes of the Storm och Overwatch. De fyra veckorna är inte tidsbundna, utan du kan börja när du känner för det (under den utsatta perioden) och börja spela. När du klarat av de utmaningar som erbjuds, fem veckor i följd får du dina belöningar, den ena veckan efter den andra.

Heroes of the Storm 2.0 släpptes direkt efter streamen i Nordamerika, men vi européer får den troligtvis idag. Detta är bara några av detaljerna kring 2.0 och om du är nyfiken på allt nytt är det fritt fram att logga in och utforska det. Spelet är gratis på Battle.net. Om du är ny till spelet (har spelat minst en match innan uppdateringen) kommer du även få en fin belöning när du loggar in första gången i 2.0. Rutinerade spelare på lv.40 kommer också få presenter, så Blizzard bjuder verkligen in nya och gamla spelare med öppna armar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.