Horizon Zero Dawn får en DLC-expansion

Guerrilla har bekräftat att de håller på att jobba på en expansion till deras senaste, kritikerrosade spel Horizon Zero Dawn. Då utvecklarna frågades detta i en intervju för inte så längesedan ville de inte ge något svar, men de har nu kommit med ett uttalande där de bland annat har nämnt planerna på DLC till Horizon.

“Vi är jätteglada att Horizon Zero Dawn har tagits emot så varmt av både kritiker och spelare. Att utveckla spelet har varit ett kärleksfullt hantverk så det är otroligt tillfredsställande att se det få en likvärdig respons av spelpubliken när vi väl släppte det.” säger Guerrillas managing director Hermen Hulst. “Det här är bara början av Aloys berättelse och vårt utforskande av världen, då teamet redan jobbar hårt på en expansion av storyn.”

Trots att hans uttalande inte säger jättemycket är det dock klart att spelare inte bara kommer få fler speltimmar inom en befintlig story. De kommer få mer innehåll som bygger vidare på vad som redan finns.

Det bekräftades av Sony Interactive Entertainment (SIE) att globala försäljningar av Horizon Zero Dawn hart överskridit 2.6 miljoner exemplar under de första två veckorna från release den 28:e Februari. Detta gör det till den bäst säljande nya exklusiva IP’n för PS4, vilket även är Guerilla Games största debut hittills.

“Vi visste att Horizon Zero Dawn skulle bli något fantastiskt, så att se det upplevas på samma sätt hos kritiker och spelare, samt dessa försäljningssiffror är väldigt tacksamt” said Shawn Layden, ordförande på SIE Worldwide Studios.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.