HTC lanserar VIVE Flow – ett enklare och snyggare VR-headset

Normalt när vi tänker på VR så är det nog spel som först dyker upp i huvudet. HTC har tänkt lite längre och lanserar nu VIVE Flow, ett VR-headset som främst fokuserar på upplevelser i Meta-universumet. De nya VR-glasögonen är lätta och kompakta och ansluts enkelt till din telefon.

VIVE Flow tar VR-tekniken i en ny riktning. Det fokuserar på välbefinnande och skall göra det enklare för gemene man att kliva in i den virtuella verkligheten, oavsett om det handlar om att meditera, titta på film eller spela spel.

– Vive Flow är designad för att hjälpa människor att ladda batterierna och fokuserar på avkopplande underhållning, men samtidigt tillåter Flow också action i form av spel och andra appar som kräver mer rörelse. Vi har höga förväntningar på att den här unika kombinationen är något som svenskarna kommer att välkomna, säger Lars Toft från HTC Vive Sverige.

VIVE Flow väger ungefär som par skidglasögon och tar upp samma plats. Glasögonen kan vikas ihop så att de ryms i en jackficka eller i väskan. Vive Flow har du ett 100-graders synfält och 3,2K-upplösning med en uppdateringsfrekvens på 75 Hz. Glasögonen har inbyggt 3D-ljud och kan även anslutas till externa Bluetooth-hörlurar. Priset lär landa på drygt 6000 kr.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.