Indie Game: The Movie släpps idag!

[youtube id=”GhaT78i1x2M” width=”600″ height=”350″]

Indie-spel är en genre för sig. Det är spel som ofta föds ur en människas fantasi och förverkligas av samma person, eller en mindre studio. I en värld där AAA-titlar och de stora spelföretagen dominerar marknaden kämpar indie-spel för att nå ut till spelare och vinna marknadsdelar på egen hand – spel som Limbo, Fez, Braid eller Meat Boy. Indie Game: The Movie  är en dokumentär om indie-utvecklarna bakom dessa spel och deras passioner som speldesigners och spelprogrammerare.

Idag släpps filmen och går att köpa på såväl iTunes som Steam för strax under en hundralapp (7,99€). Snabbar man sig kommer man kunna haka på kampanjen som pågår under releasen och få 10% rabatt. Spana in den officiella hemsidan där man kan läsa mer om projektet och hitta länkar till fler köpställen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.