Jade avrättar motståndet i Mortal Kombat 11

När man säger Mortal Kombat så tänker folk oftast på två saker: Brutala fatalities och en uppsjö med ninjor i alla regnbågens färger. På den kvinnliga sidan i det senare nämnda galleriet har Jade varit den gröna representanten. I det tionde spelet i serien så var hon dock frånvarande efterson hon (Varning för 8 år gamla spoilers) och många andra dog i Mortal Kombat 9. I seriens elfte inslag är dock semestern slut och hon återvänder i formen av en odöd Revenant, för är det något som aldrig är permanent i det universumet så är det död och/eller livshotande skador.

Även hennes moveset är till större delen intakt. Hon har alltid varit bra på att straffa folk som spammar avståndsattacker då hon har flera sätt att helt ignorera projektiler. Både hennes blixtsnabba sparkar och hennes förmåga att tillfälligt bli helt oträffbar har satt krokben för många zoners.

Det är dock underligt att de visar upp Jade innan Kitana, då Jade dels är hennes undersåte och livvakt samt att Kitana oftast har varit en av spelets huvudkaraktärer. Sedan Shinnok’s förlust i Mortal Kombat 10 har hon och Liu Kang regerat över Netherrealm i hans ställe, så det är med stor sannolikhet bara en tidsfråga innan även den duon dyker upp. Jade’s nya design ser iallafall grym. Hennes stav fungerar lika bra i strid som på rave-partyn och hon har fler attacker som inkorporerar hennes knivar utöver avtåndsattacker.

Mortal Kombat 11 släpps den 23’e April till Xbox One, Plastation 4, PC och Nintendo Switch.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.