Jisses, Tibia spelas fortfarande och är 20 år gammalt!

Ett av de äldsta MMO-spelen, med 30 miljoner användare i över 200 länder, har nyligen uppdaterats med en ny klient och nytt innehåll.

Tyska spelutvecklaren CipSoft meddelade idag att deras långvariga MMO Tibia nyligen firade sitt 20-årsjubileum. Spelet släpptes ursprungligen den sjunde januari 1997 och är därmed bland de äldsta, aktiva MMORPG-spelen.

De senaste åren har Tibia ökat i antalet aktiva spelare. För närvarande spelas det av mer än 100 000 personer varje dag och framgången kan bero på en särskilt välkänd youtubeprofils beröm. Förra året sa Felix Kjellberg, PiwDiePie, att Tibia var hans ”favoritspel genom alla tider” och som han ”ödslat sina tonår” på.

1997 kom spelets första permanenta allmänna server med alfaversion 1.0 av Tibia. Utvecklarna var fyra studenter från Regensburg i Bayern, Tyskland, som inspirerats av de tidiga MUD-spelen och de tekniska möjligheterna som internetteknologin medförde.
– Tibia är en unik framgångssaga, säger Ulrich Schlott, VD och medgrundare av CipSoft.
– Jag är glad och tacksam att vårt studentprojekt har vuxit till en sådan MMO-succé, säger Stephan Volger, CipSoft medgrundare. Med stöd från ett väldigt hängivet arbetslag och våra underbara spelare. Till och med efter 20 år har vi fortfarande planer för spelet och jag är säker att Tibia kommer locka spelare flera år framöver.

Till skillnad från många moderna MMO-spel besitter Tibia många traditionellt sett tuffa spelregler. Till exempel om en karaktär dör förlorar denne en stor portion av sina erfarenhetspoäng. Under åren som gått har 30 miljoner konton registrerats hos Tibia.

Du kan själv registrera för Tibiadenna sida. Tibia är helt gratis att spela.

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.