Julspel 2019: Här är spel med julstämningen i topp

Och julen fortsätter rulla.

Med fyra dagar kvar till jul är det inte utan att man börjar komma i julstämningen. Och vad är väl då bättre än att få utlopp för den i spelens värld? Genom åren har många spel närmat sig jultemat med blandade resultat – vissa med julen som inte bara ledmotiv, utan fullt fokus. Daze Before Christmas, Santa Claus Saves The Earth, Santa Claus Junior, Christmas Nights into Dreams och Duke Nukem: Nuclear Winter är några av de många glättiga spel (/expansioner) som leker med jultemat på allvar. De är ju dock alla över tio år gamla. Vad händer egentligen med julspel 2019? Efter lite grävande så visar det sig att det faktiskt finns en del. Då måste ju så klart en liten lista fram! Håll till godo med denna lilla lista med julspelsupplevelser för att komma i rätt stämning till dopparedagen.

Lost Ember

Santa Paws is comming~

Lost Ember är ett spel om att utforska världen som ett av flera olika djur och ta reda på varför du och din följeslagare inte kommit till himlen när ni dog. Varvat recenserade spelet för en kort tid sedan, men det har sedan dess fått en uppdatering. Alldeles nyligen (igår) lade utvecklarna till lite juligt lull-lull i en ny uppdatering. Ladda ned senaste patchen, gå in på Extra-menyn och sätt på Christmas Mode för att få lite kvalitetsstämning i gamingflödet. En alldeles ypperlig anledning att återbesöka spelet och kanske ta någon av de missade prestationsutmärkningarna.

Cthulhu Saves Christmas

Cthulhu Saves The World är ett bisarrt kul RPG-spel av studion Zeboyd Digital Entertainment LLC som även gett oss Breath of Death VII och det alldeles utmärkta Cosmic Star Heroine. För ett par dagar sedan avtäckte studion sitt nästa spel: Cthulhu Saves Christmas. Nu är kanske inte Cthulhu karaktären man förväntas sig ska rädda vare sig världen eller julen, men av originalspelet att döma kommer det här bli svinkul att strypa tiden fram till Kalle Anka med. Cthulhu Saves Christmas släpps lillejulafton (23 december) via Steam och eventuellt GGG (Girls Go Games, Nakadais anm.). Prislappen lyser med sin frånvaro; kan detta vara en julklapp från Zeboyd?

Viscera Cleanup Detail: Santa’s Rampage

Viscera Cleanup Detail förtjänar ett omnämnande i sådana här sammanhang. Är du lika trött på julen som tomten själv så kan Santa’s Rampage vara något för dig. Detta självstående spel handlar nämligen om att rensa upp levrat blod och inälvor efter käre Klaus gått bärsärk i omnejden. Låter det för befängt för att vara roligt? Med en reaprislapp på 1,24 € får jag erkänna att jag tänker chansa. Det är inte ens ett nästan, även om en person på min vänlista låter hälsa sin avrådan.

Saints Row IV: How the Saints Saved Christmas

Ett nedladdningspaket till huvudspelet som därmed kräver detta för att fungera. Saints Row IV: How the Saints Saved Christmas är det andra uppdragspaketet till Saint’s Row IV och handlar om att skapa julstämning för en av kamraterna (Playa), som inte bryr sig tillräckligt för att rädda jultomten. How the Saints Saved Christmas består av tre uppdrag och kostar just nu 1,99 € under vinterrean på Steam (ordinarie pris är 3,99 euro). Har du huvudspelet kan det vara värt en titt om du inte hunnit kika på det tidigare. Saint’s Row IV släpptes trots allt 2013, och nu känner jag mig gammal.

Valnir Rok

Valnir Rok är ett sandlådespel med överlevnadsfokus, tungt inspirerat av nordisk mytologi. Det är för närvarande i Early Access på Steam, men vill ändå vara med och fira jul med de stora grabbarna. Utvecklarna encurio har dragit upp julstämningen rejält i senaste uppdateringen, som dessutom inkluderar en hel del matiga buggfixar och ny skadekalkyl. Men det viktigaste av allt är ändå Tomten – han är försvunnen och måste räddas! Hittar du honom och tar en skärmdump kan du vinna en gratis Steam-nyckel till spelet att ge din vän (mer info finns på Steam-sidan). Själv skulle jag nog hellre räddat julbocken, men man kan ju inte få allt i julklapp.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.