Clumsy Rush öppnar sitt hjärta till jul

En fin gest är att göra gott för en flodhäst.

Clumsy Rush är ett partyspel för två spelare där ni kontrollerar var sin flodhäst i ett race. För att vinna måste du komma i mål med kronan på huvudet – en krona som du och din motspelare (medspelare?) ständigt måste strida om i bästa Herren på täppan-stil.

I Clumsy Rush aktiveras det mesta av slumpen. En av 27 flodhästkaraktärer väljs åt dig av datorn, likaså vilken bana ni kör och vilka effekter spelomgången ska använda. De sistnämnda kan vara allt från tvärt-om-kontroller till klonade spelare och halka. Utvecklarna NerfGame ska ha testat spelet på barn utan att det resulterat i skada, annat än träningsvärk i smilgroparna.

Spelets utgivare RedDeerGames kommer att donera en del av vinsten från försäljningen av spelet till Turgwe Hippo Trust, som jobbar med artbevarande i Afrika för just flodhästar (som sedan 2008 är på IUCN:s röda lista som sårbar art).

Clumsy Rush släpps dan före dan (eller lillejulafton, som vi säger i Skåne) på Nintendo Switch, med en Xbox One-release planerad kort därpå.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.