Jump Ship – nästa svenska spelsuccé?

Samarbetsspel för upp till fyra spelare som tar på sig uppdrag, bemannar ett rymdskepp och strider mot pirater och robotar! Jump Ship doftar multiplayersuccé!
Action och äventyr i rymden med tre av dina vänner? Jag har inga vänner men sign me up!

Jump Ship har nyligen utannonserats och är ett multiplayerspel utvecklat av Stockholmsbaserade Keepsake Games. Jump Ship är ett samarbetsspel för upp till fyra spelare som tillsammans navigerar universum, tar sig an uppdrag för pengar och belöningar, bemannar en rymdfärja och spenderar sina resurser för att uppgradera sin arsenal och skeppet.

Med en generell beskrivning som detta är det svårt att få en tydlig bild av vad Jump Ship är för något. Fast ett getöga på trailern visar spelets underhållningspotential när spelare tillsammans styr och försvarar sitt skepp, samt släcker bränder i kabinerna. Detta spelupplägg får mig omedelbart att tänka på Sea of Thieves, där spelare samarbetade för att styra sin skuta och gräva upp skatter. Jump Ship ser ut att ta galenskapen som uppstår när fyra spelare skall samarbeta mot ett mål, fast sätter dem på en rymdfarkost och skickar ut dem i kosmos!

Jump Ship funktioner

Spelets nyckelfunktioner är; att spelare kommer kunna hoppa runt i universum och spela uppdrag som blandar handskapat- och slumpgenererat innehåll. Jump Ship ska ha sömnlösa övergångar mellan att flyga skeppet, utforska och strida – både på och av ert rymdskepp! Även om spelet är designat för fyra spelare, och upplevs bäst i vänners sällskap, är det möjligt att spela själv också!

En viktig aspekt av Jump Ship är att ständigt underhålla och uppgradera ert rymdskepp. Under uppdrag är det viktigt att reparera skador, släcka bränder och undvika att sprängas i luften. Fast i din bas, mellan uppdragen, kan du köpa och installera uppgraderingar, samt planera skeppets funktioner inför nästa uppdrag. Behöver du snabbhet, tyngre vapen? Eller bättre energiförbrukning till skeppets funktioner?

På samma sätt angriper du spelets utmaningar och överraskningar på ett dynamiskt sätt genom att förbereda din utrustning på förhand, men plocka upp och använda det som är tillgängligt när du behöver det.

Jump Ship är ett PvE- och samarbetsspel, så du behöver inte oroa dig för angripande spelare som är ute efter att göra livet surt för dig. Men det betyder inte att du inte kan jiddra med dina besättningskamrater.

Jump Ship har i dagsläget inget releasedatum men går just nu att önskelista på Steam. Svänger du förbi Keepsake Games hemsida kan du gå med i deras Discord och skriva upp dig på nyhetsbrevet för eventuella möjligheter för betatestning. Jump Ship kommer initialt att släppas som ett Early Access-spel.

Varvat är fånigt hajpade inför detta spel! Vad tror ni?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.