Kollektivavtal klart med Paradox

Sveriges Ingenjörer och Unionen har tillsammans med techföretaget Paradox förhandlat fram kollektivavtal. Paradox blir därmed en av de första större arbetsgivarna med kollektivavtal i den svenska spelutvecklingsbranschen.

”Avtalet med Paradox är ett fint exempel på hur kollektivavtal kan ge villkor anpassade till företags verksamheter. Det stärker arbetsgivare, medarbetare och bidrar till den svenska modellen”, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Sveriges Ingenjörer och Unionen har sedan en tid tillbaka gemensamt samtalat med både företaget och medlemmarna på arbetsplatsen. Sveriges Ingenjörer har även bildat en lokal akademikerförening som varit aktiva i dialogen. Nu har man enats om att teckna kollektivavtal.

  • Spelbranschen är väldigt snabbrörlig och det är oftast de anställda som är bäst på att ha örat mot rälsen. Det medbestämmande för lokalföreningar som kollektivavtal ger är därför något som både företaget och de anställda tjänar på, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.
  • Det är extra glädjande att fler svenska techbolag ser fördelen med kollektivavtal. Förmågan att rekrytera teknisk spetskompetens är en avgörande framgångsfaktor. Paradox stärker med detta sitt arbetsgivarerbjudande gentemot ingenjörer och andra medarbetare, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.