Koreansk e-sportspelare har avlidit

Seung Hyun Park, mer känd som ”Go)Space”, gick bort i måndags, skriver Kotaku. Han blev 25 år gammal.

Park var en professionell Warcraft III-spelare. Han hade muskeldystrofi, en sjukdom som gör att musklerna förtvinar. Trots det blev han en toprankad Warcraft III-spelare. Han fick diagnosen när han var elva år gammal, och läkarna trodde inte att han skulle överleva sin 20-årsdag.

Park förklarade 2008, i en intervju med TeamLiquid, att:

”Det finns inget jag kan göra. Jag kan inte läsa själv och jag kan inte gå ut. Jag kan i alla fall använda mina fingrar, så att jag kan spela spel. Men min hälsa blir sämre med tiden, och jag är osäker på hur länge jag kan göra det…”

I samma intervju förklarade Parks mamma att när andra föräldrar oroar sig för att barnen ska bli beroende av spel, var hon orolig över att hennes sons fingrar ska bli förlamade så att han inte skulle kunna spela. Senare i intervjun berättade Park att han inte trodde på mirakel.

”Min dröm är varken att bli ett proffs eller att bli frisk. Men jag hoppas att jag kan bli den bästa spelaren i Warcraft III, vilket är det enda jag kan göra nu för att göra min familj stolt.”

 

Bilden kommer från MyDaily.

Jag vill instämma i det Kotaku skriver i slutet av sin nyhet:

”Park gjorde inte bara sin familj stolt. Han gjorde spelare överallt stolta. Vila i frid, Go)Space. Vila i frid.”

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel- och sportnörd ursprungligen från de djupa Dalslandsskogarna. Spel är avkoppling likväl som underhållning. En match (som ofta blir både två, tre och femton) på NHL eller Fifa är svårslaget.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.