Kort historielektion med Syberia

Syberia 3 har ju som bekant släppts nu under helgen och med det vill Microïds ge oss en liten up-to-date med deras två tidigare Syberiaspel. Det kan ju vara roligt att få en liten uppfräschning i minnet när man ger sig av mot Youkol-stammens hemtrakter!

I Syberia så axlar man rollen som Kate Walker. Hon är en amerikansk advokat som skickas till en liten by i Frankrike där man till en början ska hjälpa till att gå igenom det sista pappersarbetet innan en leksaksfabrik ska byta ägare. Det visar sig dock rätt snabbt att den forne ägaren precis dött under mystiska omständigheter och har en bror som måste hittas för att övertagandet ska gå rätt till.

Syberia 2 börjar med att Kate Walker tröttnar på sitt hektiska leverna i USA och bestämmer sig för att lämna karriären bakom sig. Hon beger sig iväg mot ett avslägset land i Ryssland kallat Syberia (ahhhhh, därav titeln!). Med sig på resan har hon en excentrisk uppfinnare och duon upptäcker strax att det finns något i Syberia som ingen sett förut, nämligen mammutar! (What??)

I Syberia 3, det senaste spelet i serien, så lämnar hon den ö hon hamnat på i tidigare äventyr och finner sig själv strandad på en båt någon byggt ihop. Hon blir räddad av Youkol-stammen i sista minuten och bestämmer sig kort därefter för att hjälpa dem stackarna. Dem påbörjar sin resa med Youkol-stammens strutsar, men möter på hinder i vägen!

 

Spännande som atsiken! Helt klart en serie värd att spela igenom då serien gjort sig känd för att ha en oerhört tajt story, intelligent manus och karaktärer man kommer ihåg länge. Microïds har även en väldigt uppenbar förkärlek för udda djur, vilket i och för sig inte gör mig speciellt mycket. Djur är nice, som det heter!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Stor spel- och filmentusaist som prompt hävdar att pixel- och spritegrafik är det bästa som hänt världen. Utvecklar småspel, fotar och pysslar med musik alldeles för mycket. Anser att spel är konst, tar gärna upp diskussionen med folk som anser otherwise. Utöver det en rätt chill, kaffeberoende (maler egna bönor!) gamer som inte backar på utmaningar. Orerar gärna högt och ljudligt om Hideo Kojimas briljans och Metal Gear-seriens storhet.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.