Lenovo presenterar världens första gaming-laptop med AI-konfigurerad kylning

Nyligen presenterades  Lenovo Legion 9i, den första bärbara datorn i Lenovo Legions ekosystem, och i världen, med ett system för vätskekylning. DAtorn är packad med 13e Gen Intel Core i9-13980HX-processor, upp till NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU, och antingen 64GB Överklockad 5600Mhz Dual Channel DDR5 RAM eller en 32GB Överklockad 6400Mhz DDR5 Dual Channel RAM.  

Det inbyggda systemet för vätskekylning, Legion Coldfront­, är det första av sitt slag i en bärbar dator på 16 tum för gaming, gör det möjligt för Lenovo Legion 9i att leverera ett max av 230W TDP trots dess vikt på 2,56kg. Systemet, som är utvecklat i samarbete med Cooler Master, ligger ovanpå GPU VRAM för att hantera höga temperaturer under hög belastning, där systemet aktiveras när GPU når 84 grader. De tripla AI-kalibrerade fläktarna i luftkylningssytemet med 6,333 individuella ventiler hjälper också till att hålla nere datrons temperaturer. För att kompensera för den extra vikten som vätskekylningssystemet innebär, har det nya, innovativa A-Cover (chassit) konstruerats med kolfiberspån.

Vid köp av Lenovo Legion 9i inkluderas dessutom tre månader av Xbox Game Pass Ultimate. Men smakar det så kostar det. Rekommenderat pris är drygt 45 000 kr. Lansering sker i oktober.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.