Lenovo sarsat på bärbar gaming

Lenovo har presenterat sin första handhållna Windows gaming-enhet  Lenovo Legion Go.

Lenovo Go kommer i ett antal olika utföranden, men den kraftfullaste modellen kommer medl AMD Ryzen Z1 Extreme processor med AMD RNDA grafik som kör Windows 11. Tanken är att enheten skall levererar en konsollik grafikprestanda. Skärmen är på 8,8 tum med QHD+ 16:10 och Lenovo PureSight. Med upp till 500 nits ljusstyrka och med stöd för 97 procent DCI-P3 color gamut kan skärmen justeras beroende på spelstil och situation. Den har också upplösning från 1600p till 800p samt 144Hz och 60 Hz uppdateringsfrekvens. 10-punkts touchskärmen ger responsivitet och kontroll. med upp till 16GB LPDDR5X (7500Mhz) RAM och upp till 1TB PCIe Gen4 SSD och Micro-SD ingång med upp till 2TB extra lagring.

Lenovo Go har också har en batterikapacitet om 49,2 Wh och Super Rapid Charge som gör det möjligt att ladda upp till 70 procent på en halvtimme.  Lenovo Legion Gos kontroller har halleffekt-joysticks som innebär ingen joystickdrift och minimalt med döda zoner. Andra ingångar inkluderar en integrerad styrplatta, en stor D-pad, ett vinklat mushjul och totalt 10 axelknappar, triggers och greppknappar. Lenovo Legion Gos Legion TrueStrike-kontroller är också löstagbara för att ge mer flexibilitet i olika spelstilar, samt möjliggöra FPS-läge. ganska likt Joy-cons på Nintendo Switch.

Lenovo Legion Go förväntas vara tillgänglig från 31 oktober med ett startpris på runt 8000 kronor inklusive moms.

Lenovo Legion Glasses låter dig spela vart du är är

För gamers, om så på språng eller i soffan, erbjuder Lenovo Legion Glasses en privat storskärmslösning för spel och innehållskonsumtion, oavsett om det är på Lenovo Legion Go eller annan kompatibel enhet – inklusive de flesta enheter med fullfunktions USB-C. Legion Glasses är en bärbar virtuell monitor med mikro-OLED-skärmteknik som ger hög färg- och kontrastomfång, FHD-upplösning och uppdateringsfrekvens på 60Hz. Den levererar också ljud via inbyggda högtalare.

Lenovo Legion Glasses förväntas vara tillgängliga från oktober 2023 med startpris på runt 5000 kronor inklusive moms. 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.