Marvel’s Avengers – långsiktiga planer och aktiviteter för spelare

Inför releasen av Marvel's Avengers får vi en snabb glimt av vad som väntar oss efter launch.
Lite vad som väntar dig i Avengers.

Inför releasen av Marvel’s Avengers har Crystal Dynamics och Edios-Montreal beslutat av berätta mer om de svårare typerna av aktiviteter spelare kommer kunna bita i när spelet släpps den 4 september på Playstation 4, Xbox One, Stadia och PC.

Klippet är en repris av War Table-sändningen igår och avhandlar bra att veta information om releasedagen på fredag, framtida uppdateringar som introducerar nya hjältar och berättelser, samt det end game spelare kan ta del av efter kampanjen. De avslöjar även att Avengers kommer få tidsbegränsade event med unika belöningar.

Du kan se den första War Table-sändningen här, och den andra här.

Dessutom avslöjade de vad många fans redan misstänkt, att Hawkeye återvänder, men inte riktigt som vi tänkt. Kate Bishop, Clints lärling och mästerskytt blir Marvel’s Avengers första nya hjälte i samband med berättelsen Taking AIM – en serie uppdrag som sedan leder upp till Hawkeyes egna berättelse.

Kate Bishop kan teleportera!

End Game

Till att börja med kommer spelare kunna ta del av fyra svårare end game aktiviteter, både på egen hand och tillsammans med andra spelare. Dessa är Villain Sectors, SHIELD Vaults, AIM’s Secret Lab och Mega Hives.

Villain Sectors är speciella uppdrag som leder till episka drabbningar med mäktiga bossar som spelare kommer vilja återvända till regelbundet när de börjar närma sig maxleveln på 150.

SHIELD Valuts är stora kassavalv med utrustning och resurser som Nick Fury gömt undan. Dessa måste spelare hitta och låsa upp för att plundra.

AIM’s Secret Lab är vad jag skulle kalla en raid. Du och tre andra spelare går ihop för att ta er an detta svåra uppdrag som ser er infiltrera och attackera en välbevakad bas som kulminerar i en stor bossfight. Denna aktivitet är bara tillgänglig en gång i veckan och går bara att ta del av om du är på de högsta levelarna.

Mega Hive är en aktivitet för enskilda spelare som testar alla hens hjältars potential. I en serie allt svårare drabbningar ska du klara dig med en Avenger åt gången. När alla dina Avengers är besegrade är aktiviteten över.

Avengers Initiative och Operations

Avengers Initiative är vad du skulle kunna kalla stommen av spelet när du är klar med den inledande kampanjen i Marvel’s Avengers. Det är genom Avengers Initiative du tar del av rituella aktiviteter som dagliga uppdrag, ovannämnda aktiviteter och tidsbegränsade event. Det är också här som den övergripande berättelsen i spelet fortskrider med tiden.

Operations är del av Avengers Initiative och är stora, engagerande berättelser som fokuserar på specifika hjältar och fiender. Kate Bishop, den första nya hjälten till utbudet efter release är del av spelets första Operation: Taking AIM. Denna berättelse väver in i del två som kommer i november tillsammans med Hawkeye och dukar upp för spelets framtida historier.

Kate Bishop är den första nya hjälten till Marvel's Avengers.
Kate Bishop, Marvel’s Avengers.

Challenge Cards

När vi ändå pratar om hjältar kan vi lika gärna avrunda med Challenge Cards. Typiskt i stora budgetspel som Marvel’s Avengers är att de innehåller någon form av digital butik med kosmetika du kan lägga riktiga pengar på. Sådant finns också i Avengers. Och precis som i många onlinespel i dag har även Marvel’s Avengers något som motsvarar battle pass. Dessa heter Challenge Cards och varje hjälte har en individuell i vilket du låser upp resurser, valutor, kosmetiska föremål och annat förknippat med den hjälten. Varje kort har ett gratis-spår och ett premium-spår.

De sex hjältar som du har från början har du även tillgång till deras premium-spår utan extra kostnad. Men för varje ny hjälte som tillkommer med tiden behöver du betala för att få tillgång till premium-spåret. Värt att veta är att när du maximerar Challenge Card har du tjänat tillbaka valutan du betalade för premium-spåret. Om detta är sant för alla kort skulle du i teorin bara behöva betala för ett kort för att över tiden för att kunna låsa upp alla.

Marvel’s Avengers släpps den 4 september på Playstation 4, Xbox One, Stadia och PC. Spelare som köper till Playstation 4 och Xbox One kommer kunna uppgradera spelet till Playstation 5 och Xbox Series X utan extra kostnad.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.