MultiVersus hajpar upp nylanseringen med nya karaktärer och spelläge

Vem skulle vinna av Shaggy från Scooby-Doo och Jason Voorhees?

MultiVersus är Warner Bros. Svar på Super Smash Bros. Spelet utannonserades i november 2021 och hade en mycket uppskattad och omtalad öppen beta under ett drygt år, mellan juli 2022 och juni 2023. Denna beta togs offline, trots utvecklaren Player First Games försäkran om att MultiVersus var här för att stanna. Nu, ett snart år senare, står den fulla releasen för dörren; den 28 maj är det åter dags att svara på viktiga frågor som ”Vem skulle vinna av Shaggy från Scooby-Doo och Jason Voorhees?”

Inför släppet har nyhetsmejlen duggat tätt, med ständiga nyheter och uppdateringar. Mark Hamill ska till exempel göra Jokerns röst (något han nu gjort så mycket att den nästan borde klassas som hans riktiga). Ett nytt Spelare-mot-Miljön-spelläge kallat Rifts är också bekräftat, med en grimasvänlig trailer med förklaring om hur det går till. Nu senast i går fick vi reda på att Jason Vorhees från Fredagen den 13 (ja, jag skämtade inte) och Agent Smith från Matrix gör entré i karaktärsgalleriet. Det totala antalet karaktärer är nu 27 stycken:

NamnSerie/FranchiseKlass
Agent SmithThe MatrixAssassin
Arya StarkGame of ThronesAssassin
Banana GuardAdventure TimeBruiser
BatmanDC UniverseBruiser
Black AdamDC UniverseBruiser
Bugs BunnyLooney TunesMage
Finn the HumanAdventure TimeAssassin
GarnetSteven UniverseBruiser
GizmoGremlinsSupport
Harley QuinnDC UniverseAssassin
Iron GiantThe Iron GiantTank
Jake the DogAdventure TimeBruiser
Jason VoorheesFriday the 13thTank
JokerDC UniverseMage
LeBron JamesSpace Jam: A New LegacyBruiser
Marvin the MartianLooney TunesAssassin
Morty SmithRick and MortyBruiser
ReindogPlayer First GamesSupport
Rick SanchezRick and MortyMage
Shaggy RogersScooby-DooBruiser
Steven UniverseSteven UniverseSupport
StripeGremlinsAssassin
SupermanDC UniverseTank
TazLooney TunesBruiser
Tom and JerryTom and JerryMage
Velma DinkleyScooby-DooSupport
Wonder WomanDC UniverseTank
Saxat direkt från Wikipedia.
Kommenarer överflödiga.

MultiVersus måtte vara den mest ambitiösa Smash Bros-klonen sedan PlayStation All-Stars Battle Royale. Med tanke på hur uppskattat det var under sin höjd i öppen beta har det redan bevisat att här finns mycket roligt, eller åtminstone intressant, att hämta. Nu återstår bara att se om den fula releasen löper linan ut.

Till skillnad från sina inspirationskällor kommer MultiVersus vara gratis att spela. Intäkter är tänkta att komma från spelets premiumvaluta, Gleamium, som kan köpas för riktiga pengar och bytas in mot alternativa färgscheman, baner, smädelser, med mera. Spelets vanligare valuta, guld, får du genom att interagera med spelet helt vanligt. Guld är även den valuta som kan köpa dig karaktärer och träningsbuffar.

Personligen spelade jag aldrig under betan. Tanken på att få prygla Smash Bros-style med Järnjätten och Gizmo börjar dock bli riktigt lockande. MultiVerusu släpps alltså den 28 maj, på Xbox One och Series X|S, PlayStation 4 och PlayStation 5, samt PC (Steam och Epic Store).

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.