Thunderful group säljer bolag till Bergsala-Owe

Skall åter bli renodlat spelbolag.

Thunderful Group AB väljer att sälja av flera av sina distributionsbolag . Köpare är Thunderfuls största aktieägare Owe ”Nintendo-Owe” Bergsten och aktierna övergår i ett helt nystartat bolag. Prislappen landar på 634 miljoner kronor.

Efter beskedet om köpet rusade Thunderfuls aktie med 20% på börsen. I ett pressmeddelande meddelar Thunderful att företaget behöver tillskott av kapital efter att resultaten varit sämre än förväntat sedan 2022. Särskilt distributionsavdelningen har drabbats negativt, bland annat på grund av problem i leveranskedjan. För att minska skulderna och kunna fokusera helt på spelutveckling väljer företaget nu att sälja av vissa tillgångar.

– Jag har varit en del av Thunderful Group sedan bildandet i samband med börsintroduktionen 2020. Tyvärr har företaget gått igenom en mycket tuff tid, med förändrad branschdynamik och konsumentbeteende. Jag är glad att vi har kommit överens om en lösning som ger bolaget likviditet för att fortsätta våra satsningar inom gamessegmentet. Efter transaktionen kommer jag att fortsätta vara engagerad som den största aktieägaren i Thunderful Group och jag kommer även vara aktiv i styrelsen framöver, säger Owe Bergsten, grundare av Bergsala och största aktieägare i Thunderful Group.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.