Mycket att leka med i Borderlands 3

Större, bättre och längre - Nej, vi pratar inte om reklamen för ENGORGE från Pre-Sequel. Vi pratar om Borderlands 3 och alla de möjligheter och godsaker som vi kommer få ännu mer av än någonsin tidigare.

När jag frågade Randy Pitchford vad han gjorde på Gamescom (då det inte var planerat) sa han att han ville kika förbi och lyssna på presentationen av Borderlands 3 innan han drog vidare till PAX. Jag känner nästan att vi blev utan väldigt mycket matnyttig information på Gamescom efter vad dom presenterats där. Sätt er bekvämt, för här kommer en busslast med nyheter:

Storyn i Borderlands 3 kommer vara stor. Väldigt stor. Med flera planeter att utforska kommer vi få en massa mer att göra, till skillnad från vårt springande på Pandora i tidigare titlar. Men när vi väl klarat av spelet kommer det finnas ännu mer att göra. Under Gearbox visning på PAX fick vi se en hel del.

End game

True Vault Hunter Mode – Detta spelläge kommer tillbaka, med tuffare fiender. Vare sig du kör Normal eller TVH efter din första genomspelning kommer din karaktärs progression genom uppdragen vara unik. Om utmaningen inte är tillräcklig finns det lösningar…

Mayhem Mode

Efter att ha klarat spelet en gång låser du upp en mystisk terminal på Sanctuary III. Denna terminal erbjuder dig tre grader av Mayhem Mode. Att aktivera detta ökar risk/reward-ration avsevärt i alla världar du kan besöka. Fienden får ytterligare mer hälsa, starkare sköldar och bättre armor. Du får dock mer bonuspengar, eridium, exp, samt chans till bättre loot, som innefattar ”anointed”-klassad utrustning.

Mayhem Mode lägger även till en random modifikation för varje planet du besöker. Du kan till exempel få ”You’re a Wizard” som gör att du gör mindre skada med vanliga kulor, men skadar mer med element.

Mayhem Mode är ungefär som True Vault Hunter på steroider och med lite galna perks som påverkar spelstilen ytterligare. Källa: Borderlands.com

Guardian Rank

I Borderlands 2 försökte de verkligen sälja in frasen ”badass”. Seriöst, du kan titta på en genomspelning och dricka varje gång någon säger badass och vakna dan därpå med en baksmälla från helvetet. Vi har även badass ranks som låter dig förbättra dina stats efter att du har uppfyllt vissa kriterier i din genomspelning.

I trean har badass ranks bytts ut mot Guardian Rank, samt fått ett ansiktslyft. Grundidén är densamma, men denna gång hör de olika uppgraderingarna till en av tre olika klasser:

Enforcer
-Critical damage
-Gun damage
-Grenade damage
-Melee damage
-Vehicle damage
-Fire rate

Survivor
-Fight For Your Life (FFYL) duration
-Fight For Your Life (FFYL) movement speed
-Max health
-Shield capacity
-Shield recharge rate
-Shield recharge delay

Hunter
-Gun accuracy
-Action skill cooldown
-Luck (rare drop rate)
-Recoil reduktion
-Reload speed

Ju fler uppgraderingar du skaffar i en kategori, desto bättre blir dina bonusar. Det finns även olika specialbelöningar en kan få efter att ha spenderat tillräckligt med tokens i ett av de tre träden. Det finns sex olika nivåer som dessa specialbelöningar kommer på; 10, 15, 25, 35, 50 och 75. Dessa belöningar innefattar vapen och skins, samt passiva buffar som kan ge en rejäl boost. Ett exempel är andra nivåns bonus (15 tokens) som ger mer gun damage när du befinner dig i FFYL. Detta i form av ”Inner Fury”-buffen som kan låsas upp i enforcerträdet. Eller vad sägs om att få tillbaka full hälsa och sköld med ”Resilient” från survivorträdet? Om du gillar att skjuta mycket kanske ”Bullet Collector” från hunterträdet är mer lockande. Att bygga upp till dessa bonusar kräver sin tid, men det är definitivt värt det då buffarna stannar hos karaktären genom alla kommande genomspelningar.

Det kommer finnas mycket att leka med och dina karaktärer kommer få mycket mer individuella builds jämfört med tidigare titlar. Källa: Borderlands.com

DLC och annat gott

Vi fick även ett litet schema på vad som komma skall under 2019. Bland dessa saker nämndes ett Bloody Harvest Event, som kommer ge oss gratis innehåll, ”spooky activities” och unika eventbelöningar. Det låter som att Borderlands 3 har hakat på trenden med olika speciella event (Overwatch, Final Fantasy XIV, osv) och det är svårt att klaga om allt detta blir gratis.

Vi fick även se något de kallar Maliwan Takedown, vilket kommer ge oss gratis innehåll, en helt ny karta, nya utmanande fiender, en ny boss (raid?) och fler belöningar.

Som om detta inte vore nog får vi även BAMF-paketet (Bad Ass Mega Fun). Den 6 september kommer hela 16(!) DLCs – helt gratis – till Borderlands 2.

För er som vill leka med Borderlands 2 VR på PC kommer det också goda nyheter. I höst kommer spelet, med samtliga DLCs i ett, stort paket.

Med olika event får Borderlands 3 mer loot. Och mer loot innebär fler vapen och fler möjligheter att skräddarsy dina karaktärer. Källa: Borderlands.com
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.