Några saker att hoppas på i Marvels nya konsolspel

Under de senaste månaderna har vi lärt oss att Marvel arbetar mot en ny era i spelandet, och börjar med ett Spiderman-spel som kommer att släppas 2017. Det spelet kommer att utvecklas med hjälp av Insomniac, och förväntas vara ett öppen-värld-äventyr av högsta kvalitet, vilket kommer att fånga all den spänning som finns hos Spiderman-karaktären. Men om tidiga indikationer stämmer så kommer det bara att vara det första spelet av många fler.

Det betyder att vi kanske har ett komplett sortiment av Marvel-konsolspel på gång, men vi vet ingenting alls om dem. Så här är några saker som vi hoppas att vi kommer att få se i dessa spel.

Handling utan episoder

Det har funnits en intressant trend i spelandet under de senaste åren. Fler och fler utvecklare verkar lansera spel med episoder, vilket följer Telltale Games metod att behandla videospel nästan som serier. Episoderna är fullt spelbara, men de släpps en efter en under en viss period. Det är ett format som redan har rönt viss framgång, men det känns något begränsande ibland. Spelare i dagens värld vill ha stora, expansiva spel som de kan utforska och njuta av i timmar i sträck, och att släppa episoder en efter en rimmar illa med deras önskningar. Det finns en del som tror att episodiska släpp gör det möjligt för utvecklare att vara mer kreativa ur ett handlingsperspektiv, men det skulle vara trevligt att se dessa Marvel-spel införliva verkliga historier utan att behöva förlita sig på kapitel.

Specifika filmreferenser

Vid det här laget verkar det som om Spiderman-spelet från Insomniac inte kommer att baserars på en specifik film, även om det är troligt att det kommer ut samma år som nästa Spiderman-film. Det ser fortfarande fantastiskt ut, och det är förmodligen bäst om utvecklarna inte känner sig alltför begränsade av ett filmmanus. Men det är också sant att spel baserade på Marvels filmprojekt faktiskt är förvånansvärt sällsynta. Det har funnits några mindre konsolspel under åren, liksom ett eller två mobilspel. Men för det mesta är specifika filmreferenser begränsade till de Marvel-slots och -jackpots som du kan hitta i inställningarna i online-spel på exklusivare kasino-sidor. Där hittar du alternativ som Iron Man 2slots eller ett arkadspel som baseras på 2011 års film Thor. Dessa är roliga spel i sin egen genre, men det skulle vara trevligt att se åtminstone några seriösare konsolspel som baseras
på enskilda filmer.

Oväntade karaktärer

Referenser till filmer skulle vara fantastiskt, men det vore också roligt att se Marvel experimentera med några karaktärer som inte är lika kända från filmerna. Spiderman, till exempel, är ett val som inte överraskar för att sparka igång denna nya era av spel, och titlar som handlar om karaktärer såsom Iron Man och Captain America skulle vara logiska uppföljningar. Men tänk om Marvel använde denna möjlighet att presentera några av de karaktärer som inte har riktigt har funnit vägen in i filmerna ännu? Ett exempel skulle vara Moon Knight, en fascinerande serietidningskaraktär som ibland jämförs med Batman. Det har surrat rykten om att en tv-show med Moon Knight håller på att utvecklas, men det skulle vara lika intressant att se karaktärens första stora framträdande i ett vackert AAA-spel.

X-Men

Även om mycket omsorg ges till Avengers representerar X-Men den mest produktiva och långvariga serien under 2000-talets superhjältefilmer. Sedan X-Men från 2000 har det blivit flera filmer på temat, några Wolverine-spinoffs och introduktion av många fantastiska karaktärer. Men ibland ses X-Men av fansen som ett slags franchise, eftersom projekten har gjorts av 20th Century Fox istället för Marvel Studios. Om det skulle utvecklas ett fantastiskt X-Men-spel – och det har gjorts ett par under årens lopp – skulle det kunna göra dessa ikoniska karaktärer lite mer som en del av familjen.

Oavsett vilka de specifika spelen blir, så är det spännande att veta att Marvel kommer att lägga avsevärd tid och energi bakom sin nästa omgång spel. Om några av dessa önskningar uppfylldes vore det dock en trevlig bonus.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.