Nintendo Indie World Showcase – en sammanfattning

För såvida du inte är en gris, kommer även ett liv efter jul och nyår

Nintendo har under kvällen visat upp vad som finns i görningen för ”nindies”. Den drygt 20 minuter långa sändningen visade ett stort antal spel på väg under 2020, men i vanlig ordning visades också en del överraskningar upp som kan laddas ned redan nu ikväll.

Sports Story

Indiehiten Golf Story får en uppföljare i form av Sports Story. Vi fick inte se mer än en retsam liten video på vad som komma skall, följt av en lite matigare presentation. Sports Story lovar mer av RPG-aspekterna från det första spelet och kastar in en bunt fler sporter, där framför allt tennis får en del av rampljuset. Släppdatumet är ett ospecificerat ”mitten 2020” och spelet kommer att vara exklusivt på eShopen på Nintendo Switch.

Streets of Rage 4

Streets of Rage 4 har varit i görningen ett bra tag nu och ser ut att vara en av 2020 års mest hajpade titlar. Bland utvecklarna listas inte färre än tre studior: Lizardcube, Guard Crush och Dotemu. Yuzo Koshiro från seriens tidigare tre delar återvänder som spelets kompositör, och enligt honom är spelet i goda händer. Streets of Rage 4 anländer på Switch under första halvan av 2020.

Gleamlight

Producenten Hidekazu Nakajima tog själv lite skärmtid för att presentera en titel från D3PUBLISHER, nämligen Gleamlight. Världen i Gleamlight är uppbyggd som en gigantisk glasmålning i stil med vad du kan finna i en kyrka. Spelet ser i övrigt ut som en metroidvania-titel med all form av HUD (energimätare, karta och kompass inkluderad) bortskalad. Gleamlight anländer någon gång tidigt nästa år.

Bake ’n Switch

Efter en lite spexig presentation fick vi se Bake ’n Switch, en ”party brawler” för dig som älskar mat. Här utlovas glada färger, svåra pussel och lagom mängder ryggdunkande och -huggande i spellägen för både samarbete och bataljer. Bake ’n Switch kommer någon gång till sommaren 2020 och ser ut som en gedigen soffvärmare till semestertiderna.

Supermash

Ett spel som gör spel, där ”varje kombination är ändlöst unik” låter som något vi har hört förut. Supermash ser dock ut att ta floskeln och omforma den till något eget, och det doftar härligt retro. Rent visuellt ser Supermash ut som något särskilt för vurmare av 16-bitsgrafiken som gjorde SNES populär. Släppdatumet ser ut att bli någon gång i maj 2020.

The Talos Principle (Deluxe edition)

En av presentationens direkta överraskningar. The Talos Principle finns redan på de flesta moderna spelplattformar sedan 2015, men tar alltså nu klivet till Nintendo Switch – redan i dag. Det är Deluxe-utgåvan, som inkluderar nedladdningspaketet Road to Gehenna.

Sail Forth

Sail Forth är ett segelspel med pirattema och en slumpgenererad värld. Du styr din egendesignade båt och gör upp med konkurrenter och utforskar världen. Så småningom kan du samla på dig en hel piratflotta. Sail Forth släpps under 2020 på ett ännu ej specificerat datum.

Dauntless

Det har varit rätt tyst om Switch-upplagan av Daunltess sedan E3 i år. I kväll tog Nick Clifford från Pheonix Labs skärmen och presenterade att Dauntless nu är ute på eShopen, tillsammans med lite gratis kosmetiskt lulllull som är exklusivt för Switch-spelare.

Murder by Numers

Murder by Numbers är ett VN-spel (Visual Novel) helt utan Sandra Bullock. Med sin anime-eska stil påminner det en hel del om Pheonix Wright-spelen, med vilka det även delar kompositör. De uttrycksfulla karaktärerna är skapta av samme kreatör som den otippade indiehiten Hatoful Boyfriend. Murder by Numbers släpps någon gång tidigt nästa år och är en tajmad exklusivitet för Nintendo Switch.

Oddworld: Stranger’s Wrath HD

Ett spel som gjort sina rundor flera gånger sedan släppet 2005 på original-Xbox och en klassiker enligt många spelare. Switch-porten kommer att ha stöd för gyrosikte och marknadsförs som den absoluta versionen av spelet. Oddworld: Stranger’s Wrath HD släpps redan i januari 2020.

SkateBIRD

Spelet som tar namnet Tony Hawk bokstavligt och låter dig skejta som fåglar. På ytan ett regelrätt skejtspel med en gullig skrud, men verkar ha lite mer fokus på utforskande. SkateBIRD är sedan tidigare utannonserat till PC (Linux, Windows + Mac) och Xbox One, men är nu alltså även bekräftat till Nintedno Switch. Släppdatumet blir någon gång under nästa år.

Liberated

Ett Frank Miller-doftande drama i stilistisk serietidningsvy som utlovar plattformande, smygande och action. Allt med en konspiratorisk cyberpunk-berättelse i bakgrunden. Liberated blir en Switch-exklusiv titel under sin första tid när det når konsolen någon gång under nästa år.

Boyfriend Dungeon

Precis som titeln antyder är Boyfriend Dungeon en så kallad dungeon crawler där gimmicken är att du kan dejta de vapen du hittar. Du vet, eftersom de kan transformeras till livs levande singelkillar. En befängd idé som tycks lika sprungen ur anime som den estetiska stilen på mellansekvenserna. Switch-versionen av Boyfriend Dungeon kommer att ha stöd för HD-rumble, men exakt till vad framgick inte. Låt fantasin flöda fram till släppdatumet någon gång under 2020.

Dreamscaper

Ännu fler slumpade hålor att utforska i Dreamscaper. Spelets huvudperson är tonårstjej som lider av depression och pendlar mellan den verkliga världen och den hon upplever när hon sover. Spelet kombinerar systemet med slumpmiljöer med pussel, slagsmål och interaktioner i huvudpersonens verkliga värld. Dreamscaper är en tajmad Switch-exklusivitet och når oss någon gång tidigt nästa år.

The Survavalists

Näst sist ut i presentationen var Team17:s The Survivalists, ett sandlådespel med överlevnad och utforskande i fokus. Även denna titel använder sig av slumpgenererat innehåll och utlovar stor variation. Resurshantering, hantverkande och dresserande av apor ingår i bilden. The Survivalists kommer någon gång under 2020 och kommer att ha stöd för både lokalt samarbetsspelande och online.

Och den stora överraskningen …

Axiom Verge 2 är under utveckling

Uppföljaren på ett av indiespelens indie-spel, Axiom Verge, kommer att få en uppföljare under kommande höst.

Hela sexton spel att se fram emot, varav vissa är spelbara redan nu, alltså. Var där något särskilt för dig?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.