Nintendo utvecklar egen mobiltelefon

Vi skrev för ett litet tag sedan om nyheten att Nintendo, i takt med det växande smartphoneutbudet, kommer att satsa på mobilspel där företagets klassiska karaktärer har huvudrollen.

Dock var detta inte hela sanningen. Nu går företagsledningen ut med sina planer på att spelen ska vara exklusiva till en helt ny mobiltelefon som bolaget planerar att ge ut i egen regi. Mobilen ska vara kompatibel med Wii U och 3DS med möjlighet att ladda ned material från Nintendos digitala butiker online. Enligt Nintendo själva så kommer telefonen även att ha ett direkt stöd för den nya konsolen som är under utveckling. Vad stödet innebär vill man dock inte berätta.

Släppet av en egen mobiltelefon ligger helt i linje med Nintendos affärsidé. Företaget har konsekvent vägrat dela med sig av sina karaktärer till andra plattformar än sina egna och det verkar som att man inte gör något undantag för mobilspelen.
John Charlatan, skribent på tidningen Mobile World.

Telefonen beräknas att släppas i Japan till hösten och väntas till USA och Europa i början av nästa år. I dagsläget finns det inget pris på den nya telefonen.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.