Nu har Bayonetta 3 släppdatum

Blotta dagar efter ESRB åldersbestämt Bayonetta 3 har vi nu ett släppdatum: den 28 oktober. Titeln har fått åldersklassificeringen M (Mature, från 17 år) och beskrivs med orden våld, blod, svordomar, viss nakenhet och – intressant nog – in-game-köp. Det där sista kan vi kanske klara oss utan, men en blir ju onekligen nyfiken på vad det handlar om för köp. Den europeiska PEGI-märkningen är för övrigt från 16 år.

Med tanke på att såväl Bayonetta 2 som originalet Bayonetta nu hunnit komma ut på två generationer Nintendo-konsoler (och ettan på totalt sju olika enheter) är det på tiden att trean får sitt släppdatum. Hideki Kamiya, spelets exekutiva regissör, har sagt om och om igen att Bayonetta 3:s utveckling ”går friktionsfritt.” Stämmer Kamiyas personlighet med den han visar på sin twitter lär han njuta fullt av att slippa tjatet nu.

Berättelsen i Bayonetta 3 är precis lika underbart knasig som man kan förvänta sig. Homonculi (tillverkade människor) hotar världarna och det är Bayonetta som ska sätta stopp för dem. Det gör hon med hjälp av kloner (?) av sig själv, några vanliga hjälpsamma ansikten samt Viola, en ny karaktär i spelserien (med en katt som heter Cheshire). Självfallet släpptes en trailer med utannonserandet, och den kan ni se i sidhuvudet.

Bayonetta 3 släpps i två utgåvor: standard och Trinity Masquerade Edition. Den sistnämnda kommer med en konstbok i form av ett bestiarium på 200 sidor tryckta i färg. Den innehåller också tre alternativa titelblad som täcker hela serien, och som tillsammans skapar ett panoramaporträtt. Mer detaljer om denna utgåva kommer närmre release, inklusive förbokningar och (hoppas vi ju) fler fina godsaker.

Bayonetta 3 släppdatum: Trinity Masquerade Edition beauty shot

Du kan dock redan den 30 september införskaffa det första Bayonetta fysiskt på Switch, ett spel som tidigare enbart gått att ladda ned via eShopen. Således sluts trilogin i fysisk form.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.